Hlavní obsah

PŘEHLEDNĚ: Čtvrtý den veletrhu CES 2024: Futuristické televizory a notebooky s AI v hlavní roli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Už v minulých dnech se ukázalo, že umělá inteligence (AI) bude hlavním hybatelem veletrhu CES 2024. Novinky.cz se v americkém Las Vegas zaměřily na laptopy, které se chlubí podporou AI. Nepřehlédnutelné byly během čtvrtého dne také futuristické televizory, které jasně ukazují, jakým směrem se bude tento obor ubírat.

Představení notebookové série Samsung Galaxy Book4, která využívá umělou inteligenci.Video: archív výrobce

 
Článek

Lenovo láká na notebooky s umělou inteligencí

Hromadu nových zařízení přivezla do amerického Las Vegas společnost Lenovo, mezi nimi vynikaly přenosné počítače, které v nadcházejících týdnech a měsících zamíří na pulty obchodů. Svou praktičností vyniká především hybrid Yoga Pro 9i 2v1, který spojuje to nejlepší ze světa notebooků a tabletů.

CES 2024: Hybrid i výkonný stroj. Lenovo láká na notebooky s umělou inteligencí

Hardware

Představení hybridního notebooku Lenovo Yoga 9i 2v1 na veletrhu CES 2024Video: archív výrobce

Průhledný televizor od LG se obejde bez kabelů

Budoucnost patří průhledným televizorům, jak je vidno na veletrhu CES 2024 v americkém Las Vegas. Funkční kousek zde prezentovala společnost LG. Novinka zvaná Signature OLED T vypadá jako technologický zázrak, obejde se zcela bez kabelů.

CES 2024: Průhledný televizor od LG se obejde bez kabelů

Hardware

Transparentní TV od LG na veletrhu CES 2024Video: archiv výrobce

Taková skládací TV tu ještě nebyla

Na veletrhu CES 2024 v americkém Las Vegas jsme zvyklí vídat celou řadu méně či více šílených gadgetů, které jako kdyby byly vystřižené z nějakého sci-fi filmu. Letos patrně největší přivezla společnost C Seed, a to doslova. Řeč je totiž o obřím skládacím televizoru, který umí sám schovat celou obrazovku.

CES 2024: Jako když pták roztáhne křídla. Taková skládací TV tu ještě nebyla

Hardware

Skládací TV od společnosti C Seed na veletrhu CES 2024Video: archiv výrobce

Elegantní notebooky s AI si bohužel Češi nekoupí

Společnost Samsung umí dělat opravdu povedené notebooky. I když se o tom v Česku příliš nemluví, protože na našem trhu nejsou tyto stroje oficiálně nabízeny, prakticky každý rok se dočkáme nového modelu. Výjimkou není ani ten letošní, na veletrhu CES 2024 jsme se dočkali odhalení laptopů ze série Galaxy Book4.

CES 2024: Elegantní notebooky s AI si bohužel Češi nekoupí

Hardware
Foto: archív výrobce

Laptopy byly k vidění na tiskovce společnosti Samsung.

Automobily zaparkuje robot

Množství automobilů představuje stále větší problém. Lidem, kteří každý večer hledají místo na zaparkování na sídlišti, to snad ani není potřeba vysvětlovat. Společnost HL Mando však pravděpodobně našla řešení, v americkém Las Vegas ukázala robota Parkie. Novinka využívá inovativním způsobem prostor opravdu na maximum, díky čemuž výrobce získal ocenění za jednu z největších inovací veletrhu CES 2024.

CES 2024: Recept na přeplněná parkoviště. Automobily zaparkuje robot

Internet a PC

HL Mando Parkie na veletrhu CES 2024Video: archív výrobce

Výkonné PC sestavy v kompaktní skříni

Celou řadu zajímavých novinek přivezla do amerického Las Vegas společnost Cooler Master. V záplavě nových produktů nás nejvíce zaujala na veletrhu CES 2024 kompaktní počítačová skříň, která může ukrývat i velmi výkonné sestavy.

CES 2024: Extrémně výkonné PC sestavy se vejdou do kompaktní skříně

Hardware

Představení počítačové skříně Cooler Master Ncore 100 MAX na veletrhu CES 2024Video: archív výrobce

Herní notebooky překvapí tenkou konstrukcí

Není to tak dávno, co byly herní notebooky ještě poměrně velké, těžké a neohrabané stroje. Důvod byl prostý – vysoký výkon si žádal co možná nejúčinnější chlazení, které se zpravidla neobešlo bez masivního pasivu. Doba ale velmi pokročila, jak na veletrhu CES 2024 ukázala společnost Asus u herních laptopů ROG Zephyrus G14 a G16.

CES 2024: Herní notebooky překvapí tenkou konstrukcí a nízkou hmotností

Hry a herní systémy

Představení notebooku Asus ROG Zephyrus G16 na veletrhu CES 2024Video: archív výrobce

Fenomén jménem chytré prsteny

Velkým tématem na veletrhu CES 2024 byly chytré prsteny, které v podstatě otevírají novou kapitolu nositelné elektroniky. Novinky.cz se v americkém Las Vegas detailněji podívaly na Smart Ring od společnosti RingConn, který láká na řadu pokročilých funkcí. Je navíc levnější než konkurence.

CES 2024: Fenomén jménem chytré prsteny

Hardware

RingConn Smart Ring na veletrhu CES 2024Video: archív výrobce

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám