Hlavní obsah

CES 2024: Fenomén jménem chytré prsteny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Velkým tématem na veletrhu CES 2024 byly chytré prsteny, které v podstatě otevírají novou kapitolu nositelné elektroniky. Novinky.cz se v americkém Las Vegas detailněji podívaly na Smart Ring od společnosti RingConn, který láká na řadu pokročilých funkcí. Je navíc levnější než konkurence.

Co umí RingConn Smart RingVideo: archív výrobce

 
Článek

RingConn Smart Ring je již v prodeji za cenu 279 USD (6270 Kč), k dispozici je v barvách Moonlit Silver, Midnight Black a Pale Gold.

Pro srovnání: konkurenční model Oura Ring Heritage startuje na sumě 299 USD (6720 Kč). I když se rozdíl v ceně ve výši pár stokorun může zdát zanedbatelnější, už po pár měsících používání se propast mezi oběma nabídkami bude ještě více prohlubovat.

Oura si totiž účtuje za využívání svých cloudových služeb, bez kterých jinak nemáte přístup k naměřeným údajům, za každý měsíc šest dolarů (135 Kč). RingConn si neúčtuje navíc vůbec nic.

CES 2024: Doktora si zabalíme do kapsy a připojíme k mobilu

Hardware
Foto: Miloslav Fišer, Novinky

RingConn Smart Ring

Titanová konstrukce

Prsten od společnosti RingConn je vyroben z lehkého titanu a každá barva má matný povrch. Když si jej objednáte z oficiálního e-shopu výrobce, přijde vám nejprve testovací sada, pomocí které změříte, jaká velikost vám bude nejlépe pasovat. Teprve po doplnění dokonalé shody si necháte zaslat samotný prsten.

Počítat je potřeba i s tím, že není úplně kulatý. To kvůli tomu, abyste jej nasadili vždy správně a aby se neprotáčel. Při nošení si toho ale vlastně ani nevšimnete. Obávat se nemusíte ani vysoké hmotnosti, chytrý prsten váží zhruba jen pět gramů. Právě to má být jedna z největších výhod ve srovnání s chytrými hodinkami a fitness náramky.

Uvnitř se ukrývá 3D akcelerometr, čtyři teplotní senzory, čtyři PPG senzory a nízkoenergetický Bluetooth modul. Díky certifikaci IP68 můžete prsten nosit stále, tedy i při plavání a koupání.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Proti běžným šperkům ze stříbra a zlata je chytrý prsten trochu baculatější.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Chytré prsteny jsou k mání v různých designech.

Dlouhá výdrž baterie

Výrobce udává výdrž po dobu až jednoho týdne. Součástí balení je ale i nabíjecí pouzdro, které dovede udržet prsten v chodu po dobu až 150 dní. Problém by tak výdrž baterie neměla představovat ani v případě, že hodně cestujete.

Jednou z primárních funkcí chytrého prstenu je sledování zdravotních funkcí – monitorován je spánek, okysličení krve i srdeční frekvence. Výrobce tvrdí, že díky umístění na prstu je jeho zařízení při měření daleko přesnější než chytré hodinky a fitness náramky.

Vedle toho zvládne novinka měřit také nejrůznější aktivity uživatele a úroveň stresu. Všechny naměřené údaje se ukládají do aplikace RingConn v chytrém telefonu.

Samotný výrobce tvrdí, že chce se svým Smart Ringem „definovat celé nové odvětví nositelné elektroniky“. Bude zajímavé sledovat, jak na rozšiřující se nabídku zareagují velcí výrobci.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

RingConn Smart Ring

CES 2024: Recept na přeplněná parkoviště. Automobily zaparkuje robot

Internet a PC

Může se vám hodit na Zboží.cz: Nova Smart Ring černý, Jakcom R5 Smart Ring

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám