Hlavní obsah

CES 2024: Extrémně výkonné PC sestavy se vejdou do kompaktní skříně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Celou řadu zajímavých novinek přivezla do amerického Las Vegas společnost Cooler Master. V záplavě nových produktů nás nejvíce zaujala na veletrhu CES 2024 kompaktní počítačová skříň, která může ukrývat i velmi výkonné sestavy.

Představení počítačové skříně Cooler Master Ncore 100 MAX na veletrhu CES 2024.Video: archív výrobce

 
Článek

V obchodech se běžně setkáváme s velkými počítačovými skříněmi. Kancelářské stroje sice pomalu přesedlávají na kompaktnější rozměry, v případě výkonných herních sestav ale zpravidla jednotliví výrobci stále ještě sázejí na tzv. Mid-Tower skříně, které dokážou pojmout opravdu velké množství komponent.

Většina sestav ale tak velké proporce nepotřebuje. Toho si je vědoma také společnost Cooler Master, která se na veletrhu CES 2024 snažila návštěvníky přesvědčit, že to jde dělat i jinak. Dokládá to právě i nová skříň Ncore 100 MAX, která je značně kompaktnější.

CES 2024: Vypadá jako kus dřeva, ovládá ale celou chytrou domácnost

Hardware
Foto: archív výrobce

Cooler Master Ncore 100 MAX

Inspirováno přáními uživatelů

Vedení společnosti se přitom netají tím, že se nechali inspirovat přímo uživateli. „V Cooler Masteru jen stroze nevyvíjíme nové produkty, ale píšeme příběhy,“ prohlásil Jimmy Sha, šéf Cooler Masteru.

„Naše prezentace na letošním veletrhu v Las Vegas je důkazem naší nekompromisní oddanosti měnícím se potřebám naší komunity. Každý produkt, který představujeme, je navržen v souladu s našimi uživateli, spojuje špičkovou technologii a moderní design. Jsme pyšní na to, že posouváme hranice možného, a nabízíme řešení, která nejen splňují, ale převyšují očekávání hráčů, tvůrců a technologických nadšenců po celém světě,“ pokračoval v prezentaci novinek.

Těch bylo na výstavě skutečně přehršel – masivní chladič procesorů, víceúčelová hudební stolička Throne X, vodní chlazení G11 AIO či například úzké a tiché ventilátory Mobius 120 Slim. V řádcích níže se nicméně zaměříme výhradně na skříň Ncore 100 Max.

Ta je vyrobena z hliníkové slitiny a má objem pouhých 15,7 litru. Přesto má dostatek místa pro 120 × 38 mm vlastní AIO kapalinový chladicí systém a výkonný 850W napájecí zdroj. Oba zmiňované prvky jsou přitom rovnou dodávány se skříní.

Foto: archív výrobce

Pohled do útrob skříně, ukrývat může i velmi výkonné grafiky.

Důraz na chlazení

Vyzdvihnout si zaslouží také to, jak velký důraz kladl výrobce na chlazení celého systému. Například procesor udržuje v chladu speciálně navržený ventilátor. Efektivní rozložení proudění vzduchu dovoluje umístit do útrob skříně i velmi výkonné komponenty.

Skříň dokáže pojmout dokonce i tříslotové grafiky. Tedy velká herní monstra s masivním chladičem. Podle toho, jak velkou grafiku použijete, se skříň roztáhne ze 155 mm až na 172 mm. Zbývající rozměry pak činí 212 × 481 mm.

Design je velmi minimalistický, je čistý a moderní. Věžovitý tvar přitom působí neokoukaně a na stole nezabere tolik místa. Dovolíme si tvrdit, že jde o jednu z nejhezčích kompaktních počítačových skříní na trhu, které dovedou pojmout i výkonné čipy a grafiky.

Na pulty obchodů zamíří novinka ve dvou barevných provedeních, vedle základní černé varianty se případní zájemci mohou těšit ještě na bronzovou edici. Oficiální prodejní cena Ncore 100 Max byla stanovena na 390 dolarů (8730 Kč), start prodeje je naplánován na konec ledna.

Foto: archív výrobce

Cooler Master Ncore 100 MAX

PŘEHLEDNĚ: Chytrá domácnost, zvířecí elektronika i roboti. Co přinesl třetí den veletrhu CES 2024?

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám