Hlavní obsah

CES 2024: Hybrid i výkonný stroj. Lenovo láká na notebooky s umělou inteligencí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Hromadu nových zařízení přivezla do amerického Las Vegas společnost Lenovo, mezi nimi vynikaly přenosné počítače, které v nadcházejících týdnech a měsících zamíří na pulty obchodů. Svou praktičností vyniká především hybrid Yoga Pro 9i 2v1, který spojuje to nejlepší ze světa notebooků a tabletů.

Představení hybridního notebooku Lenovo Yoga 9i 2v1 na veletrhu CES 2024Video: archív výrobce

 
Článek

Hned na úvod se sluší zmínit, že novinka bude k dostání ve dvou různých provedeních. Yoga Pro 9i nabídne 16“ displej a Yoga 9i 2v1 pak 14“ obrazovku. Druhá zmiňovaná varianta, která sází na hybridní konstrukci, bude přitom dodávána i s praktickým chytrým perem Lenovo Smart Pen, v balení nalezneme také pouzdro.

Oba prémiové notebooky mohou na první pohled působit subtilně a křehce, ve skutečnosti ale splňují armádní normu odolnosti MIL-STD-810H1. Měly by si tak v praxi nechat líbit i méně šetrné zacházení, což jsme ale vcelku pochopitelně na výstavišti nemohli vyzkoušet.

CES 2024: Elegantní notebooky s AI si bohužel Češi nekoupí

Hardware
Foto: archív výrobce

Lenovo Yoga 9i 2v1 (14”)

Yoga 9i 2v1 se navíc pochlubí hybridní konstrukcí. Díky speciálnímu systému pantů je možné otáčet displej laptopu až o 360°, v praxi je tak možné zařízení používat ve čtyřech různých režimech. A to v první řadě jako notebook, jediným pohybem jej pak snadno proměníte v tablet.

Další dvě možnosti jsou stojánek nebo stan. Stojánek je ideální volbou pro prohlížení obrázků nebo sledování filmů, režim stan je vhodný například pro videochat.

Éra umělé inteligence

Oba laptopy nabídnou špičkový výkon díky procesorům Intel Core Ultra, připraveny jsou i na éru umělé inteligence (AI). Pochlubí se fyzickým čipem Lenovo AI Core, který pohání právě funkce umělé inteligence.

Oba modely jsou vybaveny klávesou Copilot, usnadňující přístup k AI. Copilot ve Windows 11 využívá možnosti umělé inteligence k poskytování relevantních odpovědí, sumarizaci e-mailů, generování obrázků a dalším činnostem.

Notebook pro tvůrce digitálního obsahu s AI akcelerací Lenovo Yoga Pro 9i (16”) může být vybaven výkonnými grafickými čipy, vrchol nabídky představuje provedení s GeForce RTX 4070 s validací Nvidia Studio, s displejem PureSight Pro MiniLED s rozlišením 3.2K a šesti reproduktory s vylepšenými basy.

Jeho ohebný protějšek, konvertibilní notebook Lenovo Yoga 9i 2v1 (14”), přináší PureSight 2.8K OLED nebo volitelně 4K OLED obrazovku, 360stupňový otočný soundbar se čtyřmi reproduktory Bowers & Wilkins a chytré pero Slim Pen dodávané se zařízením, magneticky připevněné k šasi notebooku.

Foto: archív výrobce

Lenovo Yoga 9i 2v1 (14”)

Prémiová výbava

Oba stroje se pochlubí i dalšími prémiovými prvky výbavy. Její součástí jsou například mikrofony s potlačením hluku, které během hovoru dokážou odfiltrovat hluk na pozadí hlasu uživatele, reproduktory s technologií Dolby Atmos pro úplné ponoření se do sledovaného obsahu či 5Mpx IR kamera, která zvládne uživatele udržovat automaticky ve středu záběru.

Vyzdvihnout si zaslouží také mimořádně pohodlná klávesnice Yoga se zdvihem 1,5 mm, na které se píše velmi pohodlně, jak jsme si mohli na veletrhu CES 2024 vyzkoušet.

Model Lenovo Yoga Pro 9i (16”) bude na našem trhu dostupný letos v dubnu, přičemž ceny budou startovat na 49 999 Kč. Ještě o měsíc dříve – tedy již v březnu – dorazí hybrid Lenovo Yoga 9i 2v1 (14”), který bude na našem trhu dostupný od 44 999 Kč.

Foto: archív výrobce

Lenovo Yoga 9i 2v1 (14”)

CES 2024: Umělá inteligence míří do notebooků od Dellu

Hardware

Může se vám hodit na Zboží.cz: Lenovo Yoga Pro 9, Notebooky Lenovo Yoga

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám