Hlavní obsah

Xbox si zatím cenu drží, PlayStation vyjde dráž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni v létě zdražila společnost Sony kvůli „globální ekonomické situaci“ cenu herních konzolí řady PlayStation 5. Microsoft varoval, že se chystá ke stejnému kroku. Jeho Xbox si ale i po Vánocích drží stále stejnou cenu.

Představení levné konzole Xbox Series SVideo: archív výrobce

 
Článek

O možném zvýšení cen se rozpovídal před pár měsíci ředitel Xboxu Phil Spencer: „V určitém okamžiku budeme muset některé věci zdražit, ale při plánování vánoční sezony jsme považovali za důležité ceny zachovat.“

Vše tedy nasvědčovalo tomu, že po vánočních svátcích se budou k nelibosti hráčů ceny zvyšovat. Zatím se tak ale nestalo. To jinými slovy znamená, že oficiální ceny stále činí 13 490 Kč za výkonnější Xbox Series X, respektive 7999 Kč za levnější a menší verze Xbox Series S.

PlayStation a Xbox: konzole nové generace Vánoce stihly

Hry a herní systémy

Obě konzole jsou u tuzemských prodejců za tyto sumy běžně skladem.

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, mohou navíc případní zájemci sehnat obě konzole dokonce ještě levněji. Series S se nejlevněji nabízí od 5929 Kč, Series X pak za 11 899 Kč.

Představení televizní konzole Xbox Series XVideo: archív výrobce

Levnější verze v obchodech chybí

Sony na přelomu září a října zdražilo konkurenční PlayStation 5 Digital Edition na 11 790 Kč místo původních 10 790 Kč. Klasický PlayStation 5 s optickou mechanikou pak vyjde případné zájemce na 14 490 Kč místo 13 490 Kč.

Problém ale je, že za tuto cenu nejsou konzole v Česku v podstatě k dostání. Obchodníci většinou u jednotlivých nabídek uvádějí, že dodací lhůta je neznámá.

K mání jsou aktuálně pouze dražší varianty, které obsahují rovnou i nějaké hry. Za ty si však prodejci naúčtují citelně více. V případě verze Digital Edition podle Zboží.cz minimálně 13 490 Kč, za standardní PS5 s optickou mechanikou pak 17 333 Kč.

Představení televizní konzole PlayStation 5 od SonyVideo: archiv výrobce

Reklama

Související články

Šikovné vychytávky pro herní nadšence

K hraní her v dnešní době nestačí jen výkonný počítač nebo nejnovější televizní konzole. K nejlepším možným výsledkům hráčům v jednotlivých titulech pomáhají...

Výběr článků

Načítám