Hlavní obsah

Když blízcí vidí, že to vydělává peníze, změní na to názor, komentuje mladík povolání budoucnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další díl esportového pořadu Fragger bude především o Counter-Striku. Legendární série brzy vstoupí do své nové etapy, po 10 letech totiž vyjde nový díl, který opět pozvedne úroveň v Česku nejoblíbenějšího esportového titulu. O něm se rozpovídal také dnešní host, který působí v týmu trojnásobných mistrů ČR.

Hostem pořadu Fragger byl profesionální hráč Counter-Striku - Simon „KWERTZZ“ Horák Video: Novinky

 
Článek

Simon „KWERTZZ“ Horák je nejnovější posilou nejlepšího českého celku, který jsme v Counter-Strike: Global Offensive měli. SINNERS se v minulosti dostali i do „Ligy mistrů“ světa CS:GO, kde si udělali jméno, ale na nejvyšší metu to ještě nedotáhli. Pomoci by jim k tomu mohlo i chystané pokračování.

Série Counter-Strike je populární už od začátku století. Od legendárního dílu 1.6 se přes Global Offensive dostane ke Counter-Strike 2. Vývojáři z Valve chystají novinky, které sérii posunou opět o level výše. „Counter-Strike 2 bude ještě úspěšnější. Už CS:GO stále nabírá nových výšek,“ říká Horák.

Hraní videoher na olympiádě? Mladá generace by mohla zamíchat kartami

Hry a herní systémy

Turnaje v novém prostředí budou ovšem náročné. „První Major bude více o náhodě, protože týmy ještě nebudou všechno znát. Může se klidně stát, že nám to se SINNERS sedne a budeme nejlepší,“ tvrdí KWERTZZ, který se ve 21 letech poprvé věnuje hraní naplno bez vedlejších povinností. Celkově se CS:GO věnuje okolo 8 až 10 hodin denně.

„Plánoval jsem hrát v zahraničí a pohybovat se po Evropě. Nakonec mi zavolali SINNERS a nic lepšího jsem si přát nemohl než nejlepší tým u nás,“ vzpomíná mladý hráč na životní přestup. Sám totiž tvrdí, že raději bude hrát v lepším týmu za méně peněz, než aby si vydělal větší balík v horším týmu.

Stovky tisíc měsíčně za hraní videoher. Neutrácím za blbosti, říká český hráč

Hry a herní systémy

V zahraničí se bojuje o desítky milionů korun, talentovaný střelec si ale české prostředí pochvaluje jako mnohem efektivnější. Sám přitom v SINNERS nahradil největší českou hvězdu. „NEOFRAG tady byl suverénně nejlepší, ale doufám, že budu ještě lepší než on,“ neštítí se Horák vysokých cílů.

Právě stále větší popularita esportu pomohla i jeho herní kariéře. Jakmile blízcí viděli, že si hraním může vydělávat, začal získávat jejich podporu: „Změní to pohled rodičů, když vidí, že esport sledují desítky tisíc lidí a vyprodává obrovské haly.“

Jeho snem je zahrát si příští rok v březnu v kodaňské Royal Aréně, kde se uskuteční první světový šampionát v Counter-Strike 2. Český tým se na něj ale v CS:GO za deset let ani jednou nekvalifikoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám