Hlavní obsah

Hokejisté a hokejistky pohromadě v ultimátním týmu. Některé hrají fakt dobře, říká český mistr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní tituly jsou samostatným světem v prostředí esportu. NHL není bohužel tak populární jako FIFA (dnes již EA FC) a v Česku se hraním virtuálního hokeje nejde živit naplno. Nejlepší hráči se musejí spokojit s desítkami tisíc díky výhrám na turnajích. V esportovém pořadu Fragger se o turnajovém světě NHL rozpovídal Adam Menšík alias Dzouvi, hokejový mistr Česka i Slovenska. A řeč přišla i na propojení hokejistů a hokejistek v rámci ultimátních týmů.

Hostem pořadu Fragger byl Adam Dzouvi MenšíkVideo: Novinky

 
Článek

Menšík v české lize reprezentuje Dynamo Pardubice, na Slovensku si zahrál za Duklu Michalovce. Vedle toho je také několikanásobným českým reprezentantem, z mistrovství světa si se spoluhráčem odvezli bronzové medaile. „Ve čtvrtfinále jsme překvapili Kanadu, což nikdo nečekal,“ vzpomíná.

Většinu roku jej ale uvidíte v pardubickém dresu. Působí totiž v Enyaq Hockey League, kde účinkují esportové divize všech extraligových klubů.

„Esportový tým si žije svým vlastním životem. Minulou sezonu nám ale před finále pan Dědek poslal hodně štěstí formou video vzkazu, takže o nás ví. I po titulu byly nějaké gratulace,“ popisuje Dzouvi tohle propojení.

Zapomeňte na klišé o chlapském prostředí, česká hráčka si servítky nebere

Hry a herní systémy

Díky hraní se už podíval do Finska a Švédska, jeho snem je ale postoupit na světovou akci do USA.

„Rozhodovat může i faktor náhody. Když ale na sobě budu pracovat, tak se tam můžu kvalifikovat,“ říká.

Důležitou motivací jsou také finanční odměny. Zatímco na domácí scéně měl nejtučnější šek hodnotu pět tisíc eur (122 tisíc korun), na mistrovství světa se dá vyhrát přes půl milionu korun.

Největší úspěch své kariéry zaznamenal bohužel v období covidové pandemie. Dokázal se probojovat mezi nejlepších osm hráčů na mistrovství Evropy, světové finále se ale uskutečnit nemohlo.

Hokejový titul nemůže z hlediska popularity tomu fotbalovému příliš konkurovat. Na začátku října ale dorazí nový ročník, který se podle Dzouviho už na první dojem hodně změnil.

„Beta verzi jsem sice hrál teprve jenom jeden den, ale pocítil jsem nějaké změny. Uvidíme, jestli to bude vše k lepšímu.“

NHL má oproti fotbalovému EA FC jednu velkou výhodu. Pro angažování se v esportových turnajích není potřeba do hry takříkajíc nasypat vysoké částky. „Není to zdaleka tak extrémní. Tři tisíce korun vám vystačí na celý ročník,“ komentuje Menšík. U EA FC je vše bohužel v jednotkách o řád vyšších.

Většina soutěží se koná právě v nejpopulárnějším režimu Ultimate Team. Ten od loňského ročníku poprvé propojil hokejisty i hokejistky.

„Až mě překvapilo, kolik hráčů je využívalo. Já jsem žádnou nepoužíval, ale některé hrají fakt dobře. Jsem zvědavý, jestli to bude u EA FC letos stejně,“ uzavírá.

Dnešní děti chtějí být spíše profesionálními hráči her než slavnými fotbalisty

Hry a herní systémy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám