Hlavní obsah

Anonymous sestřelili Decathlon, útoky pokračují i na další ruské cíle

Moskva

Hackeři z hnutí Anonymous podnikli od začátku války na Ukrajině již tisíce útoků na ruské a běloruské cíle, především na státní úřady a organizace. V tomto týdnu se ale zaměřili i na soukromé společnosti, které odmítly ukončit své podnikání v Rusku. O svých prvních útočných operacích proti nim informovali ve čtvrtek.

Foto: repro decathlon.ru

Webové stránky ruské pobočky Decathlonu.

Článek

Hackeři sestřelili hned tři ruské weby soukromých společností prostřednictvím útoků DDoS (Distributed Denial of Service). Konkrétně jde o webové stránky největšího světového prodejce sportovního zboží Decathlon, francouzského prodejce pro domácí kutily a zahradnictví Leroy Merlin a francouzské nadnárodní maloobchodní skupiny Auchan.

DDoS útoky mají vždy stejný scénář: stovky tisíc počítačů začnou přistupovat v jeden okamžik na konkrétní server. Ten zpravidla nezvládne tak vysoké množství požadavků zpracovat a spadne. Pro běžné uživatele se pak takto napadená webová stránka tváří jako nedostupná.

Zatímco ruské internetové stránky Decathlonu byly ve čtvrtek okolo 9:30 již opět funkční, weby společností Leroy Merlin a Auchan se hlásily jako nedostupné.

Lenovo, Deutsche Telekom či Raiffeisenbank. Hackeři zveřejnili seznam cílů, které chtějí zničit

Bezpečnost

Útočí i na nemocnice

Minulý týden se hackeři pochlubili, že zintenzivnili útoky na ruské cíle. „V současnosti probíhají bezprecedentní útoky na webové stránky ruské vlády. Ve srovnání s předchozími nejzávažnějšími incidenty jsou dvakrát až třikrát intenzivnější,“ uvedli hackeři z hnutí Anonymous na Twitteru.

Hackeři se pochlubili, že jsou jejich útoky daleko intenzivnější.

I v těchto případech hovořili o útocích typu DDoS (Distributed Denial of Service).

Hackeři se ale zároveň pochlubili, že útočí také na počítačové systémy bank, nemocnic, letišť a nejrůznějších ruských společností. Kybernetickým nájezdům hnutí Anonymous se nevyhnuly ani weby proruských hackerských skupin. A to nejen v Rusku, ale také v Bělorusku.

Útočí na nemocnice, banky i letiště. Hackeři sestřelují jeden ruský cíl za druhým

Bezpečnost

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám