Hlavní obsah

Setrvání Blažka je věcí ODS, vzkázal Pirátům Rakušan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Setrvání ministra Pavla Blažka ve vládě je odpovědností ODS, konstatoval předseda hnutí STAN Vít Rakušan. Reagoval tak na stanovisko Pirátů, kteří své poslance vyzvali k Blažkovu odvolání z postu ministra spravedlnosti.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr vnitra Vít Rakušan

Článek

„Už jsme řekli, že ačkoliv schůzka Pavla Blažka s panem Nejedlým je nevhodná, setrvání ministra Blažka ve vládě, případně jeho odchod, jsou odpovědností ODS. Ani my jsme se v případě odchodu našeho ministra neodvolávali na názory koaličních partnerů a udělali to, co jsme považovali za správné,“ citovala Rakušana ČTK.

Předseda Pirátů Ivan Bartoš dostal od členské základny mandát, aby k Blažkově budoucnosti v kabinetu zjistil postoj poslanců a ministrů ze STAN, s nimiž Piráti kandidovali v koalici.

Piráti hlasovali o Blažkově odvolání kvůli jeho schůzce s lobbistou a poradcem bývalého prezidenta Miloše Zemana Martinem Nejedlým. Pro návrh hlasovalo 331 členů z celkem 545 hlasujících. Blažek rezignovat odmítá.

Premiér Petr Fiala (ODS) již v pondělí večer uvedl, že personální obsazení je v gesci jednotlivých stran koalice.

Piráti chtějí okamžité odvolání ministra Blažka

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám