Hlavní obsah

Šéfka TOP 09: Babiš nemůže chápat boj za otevření hranic. Tenkrát byl v Maroku

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komunistický prominent Andrej Babiš nemůže chápat boj našich občanů za znovuotevření hranic, prohlásila šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Reagovala tak na premiérův středeční výrok v České televizi, že pro něho není otevření hranic prioritou. Neví, kam by lidé šli.

Foto: ČTK

Markéta Pekarová Adamová

Článek

„Výroky Andreje Babiše o uzavření hranic a zejména to, že se tváří, jako by to nebyl žádný problém, jsou skandální,” napsala na Twitter Pekarová.

Reagovala tím na slova premiéra, který ve středu v České televizi uvedl, že otevření hranic pro něho není prioritou. „Pro mě je priorita, co se děje v České republice. Potřebujeme se soustředit na náš cestovní ruch tady u nás doma,” sdělil premiér.

Babiš také doporučil, aby lidé zůstali v České republice. „Nevím, kam by šli, protože u nás je bezpečno před virem i po viru, vždycky bude u nás bezpečno,“ dodal předseda vlády.

Babiš: Na školách byla shoda, nejvíc vláda debatovala o svatbách

Koronavirus

V roce 1989 byl v Maroku

Pekarová připomněla, že Babiš nebyl v Československu, když v roce 1989 padala železná opona. „Zatímco naši občané bojovali, aby se hranice otevřely, on pobýval v Maroku. Komunistický prominent to nemůže chápat, o to důrazněji mu to musí být připomenuto,” píše dál Pekarová.

Babiš pracoval od roku 1985 do roku 1991 jako obchodní delegát podniku Petrimex v marockém Rabatu.

Babiš v Maroku vzpomínal na krále i svou bývalou práci

Domácí

Minulý rok premiér uvedl, že nevěděl, že lidé za komunistického režimu nemohli z České republiky vycestovat bez výjezdní doložky. „Kdo nám to měl říct? Neměl jsem se to odkud dozvědět,“ postěžoval si Babiš.

Babiš nevěděl, že se za komunismu nemohlo cestovat. Nikdo mu to prý neřekl

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám