Hlavní obsah

Kandidát ANO v Hradci Králové chce poslat EU do pr…, Ukrajince má za nacisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradecký zastupitel Jiří Gelbič (ANO), který svůj post ve městě obhajuje na pátém místě kandidátky hnutí ANO i letos, šíří na Facebooku proruskou propagandu a vybízí k odchodu z Evropské unie. Předsedovi ANO Andreji Babišovi se jeho aktivity nelíbí.

Foto: Facebook, Bez zdroje

Hradecký zastupitel Jiří Gelbič (ANO) na Facebooku sdílel proruskou propagandu.

Článek

Například v sobotu, v den protivládní demonstrace na Václavském náměstí, Gelbič na Facebooku sdílel názor, že „rozklad EU se kvapem blíží, začneme zase vyrábět klasický rum, pomazánkové máslo, utopence, ohneme banány a EU pošleme do pr…“. Výrobu rumu, pomazánkového másla a utopenců Češi přitom nikdy nezastavili, pouze změnili název rumu a pomazánkového másla kvůli nevyhovujícímu složení. Utopenci zůstali utopenci a banány se prodávají také zahnuté.

Foto: Facebook, Bez zdroje

Gelbič sdílel příspěvek šířící ruskou propagandu

Gelbič dál sdílí i propagandistická videa, která vykreslují Ukrajince i jejich děti jako nacisty, a naopak ruského prezidenta Vladimira Putina jako muže, který zastaví svou kolonu limuzín, aby se pozdravil s obyčejnými lidmi. Zveřejnil také prokremelské video, na kterém jsou zaznamenány údajně nově postavené bytovky v Mariupolu, jejichž jednotky budou prý dávat Rusové zdarma těm, kteří přišli ve válce o domov.

Foto: Facebook, Bez zdroje

Gelbič sdílel propagandistická videa.

Babišovi se to nelíbí

Vládě Petra Fialy pak Gelbič prostřednictvím nasdíleného příspěvku „hrozí“ defenestrací, tedy vyhozením z okna. Sobotní protivládní demonstraci na Václavském náměstí, které se účastnilo asi 70 tisíc lidí a která mimo jiné vybízela k odchodu z Unie a NATO, tento hradecký zastupitel podporoval.

Foto: Facebook/Jiří Gelbič, Bez zdroje

Jiří Gelbič (ANO)

Na aktivity kandidáta ANO Novinky upozornily i šéfa hnutí Andreje Babiše. „Nelíbí se mi to. Pán by se měl věnovat hlavně komunálu, práci pro své město a jeho občany. A to komunikovat. Požádal jsem krajskou organizaci, aby to s pánem vyřešila. Statusy prý smaže,“ napsal Novinkám Babiš.

Foto: Facebook, Bez zdroje

Gelbič sdílel propagandistická videa

Gelbič Novinkám své zveřejňované názory vysvětlit odmítl. Na otázku, proč sdílí výzvu, aby Češi poslali Evropskou unii do pr…, odpověděl: „Já jsem v kampani. Jéžišmarjá, okolo mě je plno lidí, nevím, jak na to mám odpovědět. Co já vím. Teď nemůžu odpovídat na nic. Po telefonu už vůbec. Nemůžu. Takže děkuju, na shledanou.“

Anketa

Budete se ve volbách do obecních zastupitelstev rozhodovat i podle práce stran v celostátní politice?
Ne, rozhoduji pouze podle situace v obci
31,4 %
Bude to mít částečný vliv
6,3 %
Určitě ano
62,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9099 čtenářů.

Předseda královéhradecké buňky ANO Petr Koleta o obsahu Facebooku Gelbiče prý nevěděl. „Děkuji za info, protože jsem žádné informace tohoto charakteru prozatím neobdržel, tak se k tomu nemohu prozatím vyjádřit,“ napsal Novinkám.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám