Hlavní obsah

Aktuální informace ministra zdravotnictví ke koronaviru

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) bude na pravidelné tiskové konferenci informovat o aktuální situaci kolem koronaviru. Nastínit by měl ale i budoucí vývoj. Brífink je naplánován na 8. hodinu, Novinky ho nabídnou živě.

Záznam: TK ministerstva zdravotnictví a Ústavu zdravotnických informací a statistiky Video: Novinky

 
Článek

„Situace je teď dobrá, za včerejšek máme přes 5867 vzorků 82 záchytů. To je poměrně pozitivní číslo. Nesmíme se ale nechat ukolébat. O Velikonocích bylo méně testů a méně odběrů,” sdělil na úvod konference Vojtěch.

Prymula: Lék není, spoléhejme na opatření

Domácí

Tiskové konference se kromě ministra zdravotnictví zúčastní také jeho náměstek a epidemiolog Roman Prymula, ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek a předseda České společnosti anesteziologie resuscitace a intenzivní medicíny Vladimír Černý.

Minulý týden Dušek uvedl, že se do konce dubna nakazí 10 600 lidí, z toho 7000 se mělo nakazit do poloviny měsíce. Ve středu by měl tak tyto údaje vyhodnotit a případně je podle aktuálního vývoje změnit.

Vojtěch: Roušky bychom si mohli sundat už v červnu

Koronavirus

Dušek také dříve avizoval, že predikce, kterou představí po Velikonocích, bude velmi přesná. Odborníci již totiž chápou, jak se virus chová. Ve středu by tak měli říci, kolik lidí má covid-19 a neví o tom.

Foto: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Harmonogram uvolnění podnikatelských a dalších činností

Podle Vojtěcha se již podařilo zabránit nekontrolovatelnému šíření viru a situace se tak může začít pomalu vracet k normálu. Vláda proto v úterý zveřejnila scénář otevírání obchodů a služeb zavřených v rámci koronavirových opatření.

Reklama

Výběr článků

Načítám