Hlavní obsah

Češi kupují lyžařské zájezdy do Alp koronaviru navzdory

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O lyžařské zájezdy do Alp je mezi Čechy zájem. Pro Novinky to uvedli zástupci tří oslovených cestovních kanceláří. Někteří klienti s nákupem vyčkávají kvůli nejisté situaci ohledně koronaviru, v případě stornování pobytu o své peníze ovšem nepřijdou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Itálie i Rakousko zůstávají pro Čechy zatím otevřené, a tak se zájezdy normálně prodávají. Podle tiskového mluvčího CK Nev-Dama Jana Bezděka zájem dokonce předčil očekávání.

„Momentálně jsme se už dostali nad hranici 10 tisíc klientů, a to se některá nejoblíbenější italská střediska dostala do prodeje s mírným zpožděním až v posledních dnech,“ napsal Bezděk Novinkám.

CK si je vědoma aktuální dynamické situace ohledně koronaviru, v nabídce má proto speciálně vyznačené hotely, u nichž mají klienti garanci, že v případě stornování pobytu i dva dny před odjezdem nepřijdou o své peníze.

„Z reakcí klientů slyšíme, že právě tohle je pro ně pádný argument pro nákup zájezdu,“ dodal Bezděk.

Enormní zájem je o české hory

Stejný model má také CK Exim tours. „O lyžařské zájezdy je aktuálně velký zájem, hlavně o Itálii a Rakousko. Je to i díky speciálním podmínkám s možností bezplatného storna až dva dny před odjezdem a se zárukou vrácení peněz do 14 dnů,“ vysvětlil obchodní ředitel Petr Kostka.

Podle tiskové mluvčí CK Čedok Evy Němečkové je zájem o lyžařské zájezdy srovnatelný jako v loňském roce, u Rakouska a Slovenska je počet prodaných zájezdů dokonce vyšší o desítky procent.

„Klienti využívají zahajovacích slev právě k nákupu lyžařských zájezdů. Turisté nemají žádné obavy z nejisté situace ohledně cestovnání, neboť jim ve spolupráci s partnerskými pojišťovnami nabízíme takové podmínky, že v případě omezení v důsledku covidu-19 nebudou mít žádné náklady ani před odjezdem, ani během zájezdu,“ uvedla Němečková.

K voucherům za zrušené zájezdy se už cestovky vracet nebudou

Cestování

Podle Bezděka je největší zájem o ubytování přímo na sjezdovce či v její těsné blízkosti. „Znovu se potvrzuje, že u lyžařských zájezdů, na rozdíl od dovolené u moře, téměř neexistuje last minute. Naprostá většina zájezdů se prodá během podzimních měsíců,“ tvrdí Bezděk a dodává, že by tomu mělo tak být i letos, byť s mírným zpožděním.

Mnoho lyžařů přesunulo svou zimní dovolenou letos do Česka. Podle Němečkové je poptávka po lyžařských zájezdech a zimních pobytech v tuzemsku enormní. „K dnešními dni jsme prodali tolik tuzemských lyžařských zájezdů jako za celou loňskou zimu,” doplnila.

Anketa

Plánujete letos dovolenou na horách?
Ano, v zahraničí
28,3 %
Ano, v tuzemsku
13,7 %
Ještě nejsem rozhodnutý/á
4,2 %
Neplánuji
53,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3159 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám