Hlavní obsah

Rodina zaplatila za halloweenskou výzdobu vskutku děsivou částku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uměřenost a vkus, to jsou klíčová pravidla, jimiž se snaží řídit většina majitelů domů při jejich sváteční výzdobě. Jsou ale nadšenci, kteří se naopak spoléhají na heslo „čím více, tím lépe“. K nim patří i rodina Bostickových z města Garden City v americkém Michiganu. Ti už dva roky nevynechají jediný větší svátek a svůj dům nazdobí spoustou převážně svítících dekorací. Jen za ty halloweenské utratili už v přepočtu 1,25 milionu korun.

Halloweenská výzdoba za 1,25 milionu korunVideo: AP

 
Článek

Všechno začalo v roce 2020 poté, co paní Christina Bosticková (35) zahlédla na internetu záběry bohatě vyzdobeného domu, který ji neobyčejně nadchl. A tak navrhla svému manželovi Kylovi, aby něco takového zkusil také vytvořit.

„Christina viděla video a řekla mi, že na to musím přijít. Já ale neměl nejmenší ponětí, jak začít,“ popsal své začátky reportérům agentury SWNS 34letý Kyle.

Pustil se tedy do hledání informací, jak si podomácku vyrobit efektní světelnou show. Podle videí se vše potřebné naučil, a protože pracuje jako IT technik, dokonce si napsal vlastní program na obsluhu světel.

Osvětlení inspirované zářícími dýněmi dodá podzimnímu interiéru kouzelnou atmosféru

Tipy a trendy

„Nejnáročnější byla softwarová část, naprogramování světel. Dáte je do skupin a můžete jim pak nastavovat barvy,“ prozrazuje.

Nevynechají žádný větší svátek

Během posledních dvou let manželé nakoupili spousty dekorací a nevynechají jediný větší svátek. Ať už je Halloween, Vánoce, Valentýn, Bostickovic dům se pokaždé rozzáří a kolemjdoucí a sousedé se mohou těšit na pořádnou světelnou show, při níž nechybějí ani pyrotechnické efekty.

Na Halloween pak dům doplňuje v zahradě stojící obří kostra a další strašidelné prvky. Celkem je tato výzdoba vyšla už na 50 tisíc dolarů, tedy zhruba na 1,25 milionu korun.

Oživte dveře svého domova podzimním věncem

Jak na to

„Všechny rekvizity si můžete objednat online, ale jsou bez světel. A také si musíte vyrobit to, na čem budou spočívat,“ upozorňuje Kyle.

Jejich sváteční výzdoba tak představuje pokaždé místní senzaci a na ulici se zastavují stovky lidí, aby si blikající představení náležitě všichni užili.

„V podstatě můžete vytvořit cokoli chcete, je to svým způsobem umělecký počin. Každý si může naprogramovat světelnou show, ale ne každý dokáže přimět ostatní lidi, aby ji chtěli vidět,“ shrnuje podstatu každé sváteční výzdoby Kyle.

Barvy skořice jsou ideální pro podzimní období. Skvěle ladí k hygge stylu

Tipy a trendy

On a jeho žena využívají popularity svých světelných kreací k dobročinným účelům. Diváci mají možnost přispívat na charitu a opravdu tak rádi činí. Bostickovi tak vybrali už 22 tisíc dolarů (550 tisíc korun).

Až na jednoho souseda…

Pro Kyla a jeho ženu je příjemné vidět, že dílo, do kterého investovali tolik energie a peněz a které dělá radost jim samým, těší a baví i druhé.

„Všichni lidé z naší ulice - až na jednoho - podporují to, co děláme. Vycházejí ven a můžete vidět všechny děti, jak si to, co děláme, užívají,“ rozplývá se Američan.

Anketa

Kolik byste byli ochotni zaplatit za halloweenskou výzdobu?
Nic!
82,5 %
Do 1000 Kč
12,4 %
Do 5000 Kč
2,1 %
Do 10 000 Kč
0,7 %
Do 50 000 Kč
0,5 %
Klidně i mnohem víc
1,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5495 čtenářů.

Hlavně děti jsou z jejich domu nadšené. K nim se také pojí obzvláště milá vzpomínka, o niž se závěrem Kyle podělil.

„Jednou přišli rodiče, jejichž dítě trpí autismem. A ti se sem pak chodili dívat na světla pravidelně. Trávili tu celé hodiny.“

Reklama

Související články

Halloweenská strašidýlka z říše rostlin

Každý měsíc má své znamení. To říjnové hýří barvami, voní po dýních a zavání lehce strašidelnou atmosférou. Halloween je jeho zlatým hřebem. Oslavte ho stylově...

Výběr článků

Načítám