Hlavní obsah

Prohlédněte si ulici, kde si Halloween umí opravdu užít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco s přijetím Halloweenu jakožto zábavného svátku zpestřujícího podzim má spousta Čechů potíž, v západní Evropě a zejména v USA se někdy zdá, jako by se lidé právě tohoto dne plného strašidel, jenž připadá na poslední říjnový den, nemohli dočkat. A tak není divu, že mnozí začínají své domy a byty ladit do děsivého vzhledu již s předstihem. Na Halloween se rozhodně těší například v jedné z ulic amerického San Franciska, kde je vždy na co se dívat.

Na domech v San Francisku se už objevila halloweenská výzdobaVideo: Reuters

 
Článek

V ulici Laurel Street, ve čtvrti Presidio Heights, se sešli obyvatelé, kteří jsou doslova milovníky Halloweenu. A tak nějak se to už o nich ví. Lidé z města i z dáli se sem proto pravidelně sjíždějí, aby si prohlédli, vyfotili a natočili, co zde zase nového vymysleli a přichystali za výzdobu.

A takováto proslulost je už závazkem. Proto se místní snaží každý rok kolemjdoucí znovu potěšit něčím zábavným.

A tak zatímco z jednoho domu visí obří pavučina, po níž slézá dolů velký černý pavouk, jinou vilu vzaly doslova útokem zástupy kostlivců. Ty lze spatřit v umně vytvořené kompozici, jak přelézají zídku a zábradlí, visí zachyceni za parapet v okně, vylézají na balkon a z něj si vzájemně pomáhají nahoru, na střechu…

V zeleni zahrady lze pak zaregistrovat sem tam roztroušený náhrobek - zjevně zdroj toho všeho kostlivého nadělení.

Anketa

Zdobíte svůj dům na Halloween také?
Ano, každoročně, je to zábava.
21,6 %
Jen když je čas a nálada.
9,4 %
Ne, není kvůli komu.
7 %
Ne, je to zbytečný nesmysl.
62 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1143 čtenářů.

Ani k dalšímu domu není cesta úplně příjemná, sleduje ji totiž zpoza živého plotu Frankensteinovo monstrum, a komu by to bylo málo, i obří pavouk.

Kostlivý dinosaurus a jeho mladí

Také k dalšímu domu vede zapeklitá cesta lemovaná mohutnou pavučinou. Zde ovšem v zahradě číhá i drak, a dokonce kostra jakéhosi prehistorického ještěra, jež ovšem stihla kolem sebe naklást vejce, z nichž se právě začala líhnout kostlivá mláďata. Patrně jde o dílo čarodějnice, která se jen pár kroků od nich hrbí nad svým kotlíkem.

Jinde měli majitelé zajímavý a vtipný nápad vystavit na zahradě náhrobní kameny, na něž místo fotografií zemřelých umístili slavné obrazy doplněné ovšem lebkami a kostrami. Kostlivá Mona Lisa tak nemohla chybět.

Oživte dveře svého domova podzimním věncem

Jak na to

Strašidelný dům

Obzvláště děsivě pak působí starší vysoký cihlový dům, jehož některá okna majitelé zakryli červeným materiálem, takže do tmy jen matně probleskují rudým světlem.

Lucerna před vchodem osvětluje vyvěšený černý prapor s lebkou a strašidelnou výzdobu zahrady v podobě dýní a smrtelně vybledlé čarodějnice postávající vedle chodníčku vedoucího ke dveřím.

Menší oplocený trávník je tu pojatý jako hustě „osídlený“ hřbitov nazvaný Lost Souls Cemetery, tedy hřbitov Ztracených duší.

Není divu, že kreativci z Laurel Street sklízejí každoročně obdiv kolemjdoucích. Je zasloužený. Uznání si ale získávají i tím, jak se společně dokážou domluvit a pustit se do náročné práce jen kvůli tomu, aby pobavili sebe i druhé.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Halloween dekorace

Reklama

Související témata:

Související články

KVÍZ: Poznáte, co vám roste na zahradě?

Mnoho lidí má na zahradě spoustu stromů, někdo třeba i kousek lesa, a tak na podzim kromě tradiční úrody ovoce či zeleniny sklízí také houby. Letošní rok je na...

Výběr článků

Načítám