Hlavní obsah

Barvy skořice jsou ideální pro podzimní období. Skvěle ladí k hygge stylu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na podzim mnoho z nás halí interiér do teplých barev, které mu na pohled dodají na hřejivosti. Jednou z takových je bezpochyby i ostrá světle hnědá - barva skořice. Ta se dobře hodí k dekoracím inspirovaným barvami spadaného listí i dýněmi a stane se platnou součástí pohodlného interiérového hygge stylu.

Foto: Rug Society, Sophie Allport

Interiér zařízený kousky v barvách připomínajících odstíny skořice působí hřejivým dojmem.

Článek

Světle rezavá barva je rozhodně dobrou volbou pro podzimní období. Její výhodou navíc je, že ji můžete později dobře kombinovat i s vánočními dekoracemi. S tmavě zelenou a karmínově rudou budou rozhodně vypadat vkusně a budou k sobě ladit.

Foto: Sweetpea a Willow, Fenabel, Idyll Home, Ginger Ray

Nakombinovat můžete lehce odlišné odstíny.

Nebojte se mixovat různé sytosti této barvy, třeba světle plavou, oranžovou, hnědou až cihlově červenou. Vnitřní kůra skořicovníku ostatně bývá světlejší a po čase tmavne.

Nechte podzimní sklizeň zářit v mísách i dekoracích

Tipy a trendy
Foto: Desenio, Poster Store

Zarámované plakáty v okrově hnědých tónech doladí interiér k dokonalosti.

Tuto barvu vhodně doplní zejména decentní přírodní rostlinné dekorace. Vhod přijdou například sušené trávy, ale i kapradí nebo samostatné listy rostlin.

Foto: Central Living, Heavenly Homes and Gardens

Vázy z hnědého skla můžete naplnit přírodními dekoracemi. Na podzim přijdou vhod hlavně sušené trávy nebo listy rostlin.

Oživte dveře svého domova podzimním věncem

Jak na to

Na podzim tato barva doladí styl bydlení hygge, který si hodně oblíbili v Dánsku a Norsku a v posledních letech se objevuje i v českých domácnostech. Jsou pro něj typické doplňky a nábytek, které navodí pohodu a klid v interiéru.

Textilie v hygge stylu jsou příjemné a teplé na pohled i omak. Doplňky ve skořicové barvě mohou být to pravé ořechové do podzimního domova.

Foto: Nedgis, Tartan Blanket

Interiéru dodají na hřejivosti lampy i textilie v barvách skořice.

Rezavá, která je skořicové barvě hodně blízká, je typická pro spadané listí. A proto právě jeho motiv hraje v podzimním interiéru často hlavní roli. Chybět by neměly ani dýně nebo žaludy, kaštany, šípky či jeřabiny.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Bytové dekorace, Bytové doplňky, Bytový textil

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám