Hlavní obsah

Dokonalost, nebo čirá bašta konzumu? Američan posunul pojem domácí kino na jiný level

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láska k filmům a touha užívat si je stejně jako v reálném kině vedla Američana Abrahama Yusufa z Kalifornie k nápadu vybudovat si domácí kino se vším všudy. Součástí zážitku z filmů v jeho očích patří i patřičné množství pochoutek a nápojů, které tu má k dispozici.

Američan si vybudoval doma kinosál, nezapomněl ani na občerstveníVideo: Caters News/Abraham Yusuf, AP

 
Článek

Byl rok 2017, prodloužený víkend, a celá země slavila Den obětí války, když dnes již třicetiletý projektový manažer Abraham Yusuf zůstal zaseknutý v práci. Přemýšlel, co všechno by byl býval rád dělal, a jako velký milovník filmů věděl, že by určitě skončil nakonec doma u televize. Jenomže, proč by vlastně měl koukat jen na televizi, když by bylo možné si doma vybudovat pořádné kino? Se vším všudy, tedy nejenom vlastní kinosál, ale i předsálí se všemi těmi stánky s občerstvením - popcornem, pitím, sladkostmi atd.

Jak se ukázalo, Abraham je nejenom vytrvalý, ale také velmi šikovný. Zařízení a vzhled kinosálu i předsálí si celé navrhl a vyrobil sám. Jenom záležitosti spjaté s elektřinou přenechal profesionálům, stejně jako instalaci automatů na občerstvení. A tak si postupně, krok za krokem, splnil svůj sen. Dokonalé technické vybavení k reprodukci obrazu a zvuku bylo samozřejmým základem. Tam, kde ostatní končí, on ale teprve začal. A tak není divu, že za stavební úpravy a doprovodné stánky s občerstvením a výzdobu utratil v přepočtu 527 tisíc korun.

Foto: Caters News/Abraham Yusuf, AP

Zážitek jako v opravdovém kině znamená mít k dispozici i veškeré typické občerstvení.

Foto: Caters News/Abraham Yusuf, AP

Abraham Yusuf ve svém kině

Zážitek jako ve skutečném kině si samozřejmě nenechává jen pro sebe. Pro rodinu a přátele často pořádá velké filmové večery. „Jsou vždy v šoku a nemohou uvěřit, do jakých podrobností jsem vše zařídil, od bonbonů až po zvukové efekty. Dokonce i ti, kteří tu už byli mnohokrát, jsou stále v úžasu, když vstoupí,“ svěřil se Američan reportérům z Caters TV.

Na závěr tu má tip pro ty, kteří váhají nad tím, jak moc může být drahé udržovat kiosky dobře zásobené: „Pokud budete kupovat všechno najednou, vyjde to dost draho, náklady jsou ale o dost únosnější, když doplňuji zásoby pravidelně, každých šest měsíců. Všechno cukroví má trvanlivost přes rok a většina je do konce roku pryč.“

Rihanna si koupila penthouse, který v minulosti vlastnil Matthew Perry z Přátel, a to s pořádnou slevou

Jak bydlí VIP

To je k mání, napsala. Dům, v němž žila představitelka seriálové Jessicy Fletcherové, je na prodej

Jak bydlí VIP

Anketa

Je takto zařízené domácí kino dokonalost, nebo už jen čirý konzum?
Naprostá dokonalost!!
39,6 %
Od každého trochu.
9,3 %
Nevím, je mi to jedno.
20,5 %
Je to jen oslava konzumu.
30,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2060 čtenářů.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Domácí kina

Reklama

Související témata:
Domácí kina

Související články

Výběr článků

Načítám