Hlavní obsah

Eva Longoriová ze Zoufalých manželek nabídla k prodeji svůj přepychový dům za půl miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká herečka a modelka Eva Longoriová a její manžel José Bastón se odhodlali k významnému kroku a nabídli k prodeji svůj rozlehlý dům v přepočtu za 502 milionů korun. Moderní dvoupodlažní sídlo se sytě červenými vstupními dveřmi stojí v Beverly Hills a pár jej koupil před více než pěti lety.

Foto: Profimedia.cz

Eva Longoriová nabídla k prodeji tento dům.

Článek

Jako mnoho podobných luxusních sídel, i tento rozlehlý, leč přízemní dům byste z ulice jen těžko zahlédli. Je hezky uschován na půlhektarovém pozemku na konci soukromé cesty, jejíž ústí střeží elektronicky ovládaná brána a bezpečností kamery. Není divu, v Hollywodské čtvrti Benedict Canyon bydlí spousta slavných lidí, kteří si potrpí na soukromí a herečka známá především jako Gabrielle Solisová z komediálního seriálu Zoufalé manželky není výjimkou.

Dům byl postaven v roce 1996 a svému budoucímu majiteli nabídne hned osm ložnic doplněných jedenácti koupelnami a toaletami a především velkorysou užitnou plochou čítající přes tisíc metrů čtverečních.

Svým stylem dům navazuje na klasické španělské koloniální vily a v nedávné době byl rekonstruován. V době, kdy herečka a její manžel stavbu koupili, byl však zaplněn nábytkem, jenž působil poněkud suchopárně a genericky, jako by byl dům jen nastageovaný (zařízený pro potřeby focení pro realitní kancelář).

Společně se tedy pustili do jeho zařizování. Do práce se pustil zejména hereččin manžel José Bastón, o němž Eva Longoriová v rozhovoru pro web Architectural Digest loni v nadsázce prozradila, že je frustrovaným architektem/interiérovým designérem tíhnoucím k čistému a modernímu stylu, který se ovšem nevzdává pohodlí a obyvatelnosti.

Výsledek proměny stojí nepochybně za to, protože dům má švih, lehkost, působí zábavně a rozhodně mu nechybí pestrost. Tvarová, materiálová a zejména pak barevná. Interiér navrch zdobí spousta moderních uměleckých děl. V jídelně je obraz Damiena Hirsta ve tvaru srdce, který Bastón daroval Longoriové, když zjistili, že je těhotná, a další ikonický Hirstův kousek lze objevit v prostorném foyeru s dvojitou výškou a velkým světlíkem ve stropě, jenž prostor zalévá denním světlem.

Zajímavostí domu je klimatizovaná vinotéka nebo sofistikovaná domácí kancelář a velké domácí kino se sametovými závěsy v karmínové barvě a sekční pohovkou v neutrální šedé.

Chloubou domu je ovšem skvěle zařízená kuchyně. Herečka, která se prosazuje rovněž jako režisérka a producentka, není rozhodně žádnou domácí puťkou, ovšem zároveň je vášnivou kuchařkou. A jako skoro každá žena měla ke svému kulinářskému království jen jedinou zásadnější výhradu - nebylo dost velké. Nicméně běžnému laikovi učarují právě spousty pracovních ploch i sluncem zalitý snídaňový salonek, z nějž se vchází na terasu. Hlavní kuchyni pak doplňuje ještě přípravná kuchyň.

Terasu pak doplňuje bazén, vířivka a altánek a z terasy je pak hezký výhled na hory. V proskleném pavilonu s půdorysem ve tvaru L se ukrývá posilovna. Opět zařízená na profesionální úrovni. Nechybí tenisový kurt, několik domků pro děti a oplocené hřiště na paddle ball (hra pro jednoho s pálkou a míčkem, který je s ní spojen gumičkou) ani venkovní bar.

V minulých dnech se herečka s manželem rozhodli dům nabídnout k prodeji, a to za 22,888 milionu dolarů (cca 502 milionů korun). Pokud se jim obchod podaří, na tomto obchodu vydělají nemalou sumu. Jak připomíná web Dirt, manželé nemovitost koupili před více než pěti lety, a to za 13,5 milionu dolarů (295 milionů korun).

Anketa

Líbí se vám hodně barevné interiéry?
Ne, rozhodně ne.
60,9 %
Když k sobě ty barvy ladí, proč ne.
31,1 %
Ano. Ty moderní "pitevny" nejsou nic pro mě.
8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 557 čtenářů.

Mark Wahlberg prodal své opulentní sídlo v Los Angeles. Oproti původní ceně musel slevit 730 milionů

Jak bydlí VIP

Ani známka po Batmanově černé! Robert Pattinson si pořídil tento sluncem zalitý dům

Jak bydlí VIP

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám