Hlavní obsah

Colin Farrell si koupil nový dům. Je na stejném místě jako jeho dosavadní, jen je větší a má nádherný výhled

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Irský herec Colin Farrell bydlel po dlouhá léta v losageleské čtvrti Loz Feliz v domě, jenž se mu dařilo před veřejností docela dobře tajit. Po 17 letech se jej rozhodl prodat a koupit si jiný. K velké změně se ale neodhodlal. Filmový představitel Gellerta Grindewalda ze snímku Fantastická zvířata a kde je najít zůstal ve stejné čtvrti, jen nyní obývá jinou, větší vilu, jejíž záběry se už dostaly na veřejnost.

Foto: Profimedia.cz

Takového výhledu si nyní užívá ze svého nového domova irský herec Colin Farrell.

Článek

Bílá trojpodlažní vila zasazená ve svahu losangeleské čtvrti Los Feliz je z většiny stran skryta za vysokými stromy. Její červenou prejzovou střechu pokrývají solární kolektory a panely a vstup na pozemek střeží temně šedá kovová vrata.

Na první pohled je zřejmé, že dům nabízí svému majiteli naprosté soukromí. Není proto divu, že právě tento dům se zalíbil herci Colinu Farrellovi, jenž nemá ve zvyku veřejně vystavovat svůj domov na odiv, a že se do něj rozhodl přestěhovat.

Dům postavili ve 20. letech minulého století a jeho vzhled stále ještě zřetelně prozrazuje snahu stavitelů navázat na tradiční španělský koloniální styl. Jak upozorňuje web Dirt, herec dům koupil za 5,9 milionu dolarů (128 milionů korun) a jeho majitelem býval oscarový režisér Frak Lloyd (pamětníci si jistě vybaví jeho snímek Vzpoura na lodi Bounty).

V domě s užitnou plochou 483 m2 se zachovala spousta původních detailů, zejména stavební otvory ať již některých oken, či dveří si uchovaly typické obloukové ukončení. V některých místnostech je pak možné objevit i původní dlažbu, a to jak v exteriéru, tak v interiéru.

Web ArchitecturalDigest doplňuje, že v domě je celkem pět ložnic a šest koupelen a v nejvyšší části pozemku je umístěn ještě domek pro hosty a bazén s krytým posezením. Velká zahrada pak nabízí mnoho prostoru k odpočinku a zábavě. Největší předností domu je ovšem bezpochyby nádherný výhled, který se skýtá z jeho oken a směřuje dolů na město.

Anketa

Potrpíte si také na soukromí, pokud jde o vaše bydlení?
Ano, přesně tak. Do toho, jak a kde bydlíme, nikomu nic není.
79,2 %
Sice se nikde nijak nevystavujeme, ale nijak zvlášť se před okolím neschováváme.
18,3 %
Ani moc ne. My žijeme hodně otevřeným životem.
2,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1212 čtenářů.

Eva Longoriová ze Zoufalých manželek nabídla k prodeji svůj přepychový dům za půl miliardy

Jak bydlí VIP

Jaroslav Svěcený má doma kulaté razítko

Jak bydlí VIP

Může se vám hodit na Firmy.cz: Zahraniční reality

Reklama

Související témata:
Los Feliz

Související články

Výběr článků

Načítám