Hlavní obsah

To je k mání, napsala. Dům, v němž žila představitelka seriálové Jessicy Fletcherové, je na prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dům v Los Angeles, ve kterém dlouhá léta žila herečka Angela Lansburyová, představitelka spisovatelky Jessicy Fletcherové z populárního seriálu To je vražda, napsala, se objevil na realitním trhu za cenu 4,495 milionu dolarů. To je v přepočtu 96,4 milionu korun. Herečka v něm žila až do své smrti v říjnu loňského roku.

Foto: Profimedia.cz

Rodina nedávno zemřelé herečky Angely Lansburyové nabídla její dům k prodeji.

Článek

Dům ve španělském stylu, jenž stojí ve čtvrti Brentwood, je pěkně ukryt v husté zeleni, přičemž do ulice vystavuje jen to nejnutnější, tedy bílou zeď, dřevěná vrata vstupu pro pěší a také dřevěná vrata garáže. Nad nimi shůry shlíží trojice oken, jež zvídavým pohledům neodhalují naprosto nic. Okolí domu zdobí okrasné květiny ve vysokých květináčích, keramická dlažba terasy přechází volně do interiéru zařízeného ve světlých přírodních barvách.

Přestože fotografie domu působí příjemným optimistickým dojmem, člověk se nemůže ubránit nostalgii. To kvůli důvodu, proč byl dům nabídnut k prodeji. Jeho dlouholetá majitelka totiž na podzim minulého roku zemřela.

Dům v roce 1985 koupili herečtí manželé Peter Shaw a Angela Lansburyová. Zatímco Shaw zemřel již v roce 2003, herečka, jež se nejvíce proslavila jako poněkud všetečná, ale také velice bystrá autorka detektivních románů Jessica Fletcherová v seriálu To je vražda, napsala, tento svět opustila v říjnu. Její dcera Deidre Shawová proto dům nabídla k prodeji.

Colin Farrell si koupil nový dům. Je na stejném místě jako jeho dosavadní, jen je větší a má nádherný výhled

Jak bydlí VIP

Eva Longoriová ze Zoufalých manželek nabídla k prodeji svůj přepychový dům za půl miliardy

Jak bydlí VIP

„Rozhodnutí prodat dům nebylo pro rodinu snadné, ale bylo to nezbytné, pokud se máme někam posunout. Maminka by si to přála,“ svěřila se webu Wall Street Journal dcera herečky, jež zazářila mimo jiné i jako paní Lovettová ve filmu Sweeney Todd a která získala nominaci na Oscara hned za svou první filmovou roli ve snímku Plynové lampy.

Skromný domov zanícené zahradnice a kuchařky

V domě postaveném na půdorysu ve tvaru písmene U jsou čtyři ložnice, velký obývací pokoj a kuchyň, k níž přiléhá snídaňový koutek. Pro plnohodnotné stolování je pak k dispozici jídelna zařízená krbem.

Již zmiňovaná terasa, již dům svírá ze tří stran, je rozdělena na dvě části jedním schodem, přičemž v té spodní je bazén a u domu pak keramikou dlážděná terasa přechází v dřevěnou, na níž je posezení.

„Dům má spoustu světla, což bylo něco, po čem maminka vždycky velmi toužila. Takže je tam světlo, světlo a zase světlo,“ prozrazuje hereččina dcera s tím, že dům obecně odhaluje skromný, tichý styl života jejích rodičů, kteří si nikdy nepotrpěli na bohatství a vždy si velmi vážili toho, co měli.

Její maminka byla prý nadšenou zahradnicí i kuchařkou, a tak si za domem založila anglickou zahrádku s bylinkami. Ráda připravovala nejrůznější omáčky, bešamelovou, béarnskou a holandskou. „Než jsem se stala profesionální kuchařkou, základy jsem se naučila právě od ní,“ vzpomíná na svou maminku Deidre Shwawová.

Jak uvádí web Dirt, dům má užitnou plochu 344 m2 a stojí na pozemku o výměře 1 821 m2. Postaven byl v roce 1962 a jeho prodejní cena činí 4,495 milionu dolarů, tedy zhruba 96,4 milionu korun.

Mark Wahlberg prodal své opulentní sídlo v Los Angeles. Oproti původní ceně musel slevit 730 milionů

Jak bydlí VIP

Ani známka po Batmanově černé! Robert Pattinson si pořídil tento sluncem zalitý dům

Jak bydlí VIP

Reklama

Související témata:
Jessica Fletcher

Související články

Výběr článků

Načítám