Hlavní obsah

Mark Wahlberg prodal své opulentní sídlo v Los Angeles. Oproti původní ceně musel slevit 730 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představitel filmových drsňáků Mark Wahlberg prodal své luxusní sídlo, které připomíná menší zámek. Dostal za něj ale podstatně méně peněz, než původně očekával. Dům v Beverly Hills prodal nakonec v přepočtu o 730 milionů korun levněji, než zamýšlel.

Foto: Profimedia.cz, ČTK/AP

Americký herec Mark Wahlberg prodal své sídlo v Kalifornii. Musel na něm ovšem hodně slevit.

Článek

Losangeleské sídlo, které ještě před pár dny patřilo americkému herci Marku Wahlbergovi a jeho rodině, se všem milovníkům luxusu a pohodlí musí jevit jako malý ráj na zemi. Na první pohled připomíná zámeček a svým vybavením i stylem zařízení interiéru se mu rozhodně vyrovná. Herci, který nemovitost koupil v roce 2009, pomohl dům rekonstruovat a upravit podle jeho představ místní architekt Richard Landry, přičemž představitel Cadea Yeagera z filmové série Transformers v něm strávil přes deset let života.

Dvoupodlažní rezidence, společně s dalšími stavbami na 2,5hektarovém pozemku, nabízí dohromady užitnou plochu 2834 m2, jež krom dalšího zahrnuje 12 ložnic doplněných dvěma desítkami koupelen.

Součástí zařízení domu je například velkolepě pojatý kinosál či vinný sklípek s pěti tisícovkami lahví. Vstupní hala je vysoká přes dvě podlaží a do horního patra hosta zavede dvouramenné schodiště. Velká část místností a chodeb v domě má na podlahách mramorovou dlažbu, v intimněji zařízených místnostech jsou pak podlahy z tmavého dřeva.

V rozlehlé zahradě lze objevit nejenom bazén, ale také jeskyni se spoustou menších bazénů, basketbalové hřiště a pětijamkové golfové hřiště s několika pískovými bunkry.

Není divu, že zařízení domova pro svou rodinu věnoval 51letý herec tolik pozornosti a vylepšil jej až k dokonalosti. Je to domácký typ, jenž každou volnou chvíli tráví ze všeho nejraději doma, jak připomíná britský web Daily Mail s tím, že se herec do Los Angeles také původně stěhoval s tím, že chce mít práci co nejblíže domovu. Avšak za celou dobu, co ve Městě andělů bydlel, na západním pobřeží USA natočil jen minimum ze všech snímků, v nichž se v posledních letech objevil.

Herec se proto rozhodl přesídlit do Nevady, konkrétně do Las Vegas, kde si již koupil nový dům a kde doufá, že bude jeho rodina spokojenější.

Jak uvádí web TMZ, Wahlberg svůj losangeleský domov nabídl k prodeji už v loňském roce, ovšem tehdy za 87,5 milionu dolarů (1,96 miliardy korun), což se ukázalo jako přespříliš drahé a žádný kupec se nenašel. Když se ale sídlo objevilo letos na realitním trhu znovu, tentokrát za částku 55 milionů dolarů (1,23 miliardy korun), nového majitele, o jehož identitě není nic známo, získalo poměrně rychle.

Ani známka po Batmanově černé! Robert Pattinson si pořídil tento sluncem zalitý dům

Jak bydlí VIP

Módní návrhář Tommy Hilfiger si pořídil stoleté sídlo na Floridě

Jak bydlí VIP

Reklama

Související témata:
Mark Wahlberg

Související články

Výběr článků

Načítám