Hlavní obsah

Volkswagen plánuje obří investici do kmenové továrny ve Wolfsburgu

Multimiliardová investice čeká domácí továrnu koncernu Volkswagen v německém Wolfsburgu. Mají se tam začít vyrábět i elektrická vozidla, a to už v příštím roce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Volkswagen (ilustrační foto)

Článek

Německá automobilka Volkswagen investuje do roku 2025 do své kmenové továrny v dolnosaském Wolfsburgu 460 milionů eur (11,2 miliardy korun), bude tam vyrábět elektrický vůz ID.3. Na podnikovém shromáždění to prohlásili zástupci automobilky.

Šéf automobilové značky Volkswagen Thomas Schäfer uvedl, že vyrábět by se tam výhledově mohlo také elektrické kompaktní SUV. To by mělo podle webu Automotive News být zhruba velikosti konvenčního modelu Tiguan a mělo by jezdit na platformě pojmenované MEB+.

Nová platforma by měla umožnit dojezd až 700 km a nabíjení výkonem až 175-200 kW. Zprávy o ní se již v médiích objevily, ovšem s názvem MEB-Evo. Ke změnám oproti současné platformě MEB, na níž stojí mimo jiné i Škoda Enyaq iV, bude patřit možnost zástavby jiných, pokročilejších bateriových článků, lepší elektroniky a lepších invertorů.

Model ID.3, který navazuje na elektrickou variantu modelu Golf, se nyní vyrábí v továrně v saském Cvikově. Wolfsburská výroba tu cvikovskou nenahradí, nýbrž doplní.

Volkswagen chystá modernizaci ID.3, ukázal skici

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám