Hlavní obsah

Volkswagen chystá modernizaci ID.3, ukázal skici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První sériový elektromobil Volkswagenu na platformě MEB, nazvaný ID.3, projde v příštím roce modernizací, o níž automobilka hovoří jako o nové generaci.

Foto: Volkswagen

Skica nového Volkswagenu ID.3

Článek

Elektrický Volkswagen ID.3 projde modernizací už po zhruba třech letech na trhu. Hovoří tak skici nové verze, které automobilka zveřejnila se slovy, že jde o novou generaci modelu. Vůz se má představit na začátku března 2023 se vstupem do prodeje zkraje léta téhož roku.

Nutno podotknout, že na novou generaci je jeho design podezřele blízko té současné - alespoň soudě podle skic. „Design je dospělejší, materiály v interiéru jsou hodnotnější,“ říká Imelda Labbéová, členka představenstva odpovědná za prodej, marketing a poprodejní služby značky Volkswagen.

Vylepšení vozu mají pramenit z návrhů zákazníků a patří k nim i rozšíření sériové výbavy např. o novou generaci palubního softwaru s vyšším výkonem a schopností přijímat dálkové aktualizace po internetu. V interiéru také bude větší centrální displej o úhlopříčce 12 palců, dvojitá podlaha v kufru nebo středová konzole s držáky nápojů. Ilustrace ukazují také velký head-up displej s funkcí rozšířené reality.

O technických parametrech vozu se tisková zpráva nezmiňuje, můžeme tedy předpokládat, že ID.3 zůstane u zadního pohonu elektromotorem o výkonu 145-204 koní a točivém momentu 275-310 Nm. U současného ID.3 jsou na výběr tři baterie o celkové kapacitě 55, 62 a 82 kWh, což znamená dojezd až 351, resp. 426 a 549 km na jedno nabití podle měřicího cyklu WLTP.

První jízda Volkswagenem ID.3: Budoucnost není temná

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám