Hlavní obsah

Mitsubishi chystá 16 nových modelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Mitsubishi odhalila své nejbližší plány do budoucna. Firma chystá 16 nových modelů, z nichž 9 bude elektrifikovaných. Aby toho dosáhla, prohloubí Mitsubishi spolupráci s aliančními partnery.

Foto: Mitsubishi

Střednědobý plán Mitsubishi Challenge 2025

Článek

Automobilka Mitsubishi představila střednědobý plán do roku 2025, kterému říká Challenge 2025. Zavazuje se v něm k prohloubení vývoje a investic do nových technologií. Cílem celého snažení by pak měla být uhlíková neutralita.

V rámci této strategie hodlá Mitsubishi do roku 2025 představit celkem šestnáct nových modelů, z nichž devět čeká elektrifikace a čtyři budou zcela elektrické. Z již představených víme, že se bude jednat například o XFC Concept, Dalica Mini a novou generaci ASX. Další modely pak dorazí, a to napříč prakticky všemi segmenty.

Na snímcích, které japonská automobilka zveřejnila, si můžeme všimnout nového pick-upu, nástupce hatchbacku Colt, který bude vycházet z Renaultu Clio, a patrně i náhradu za off-road Pajero. Z elektrifikovaných modelů musíme zmínit čistě elektrické SUV, hybridní SUV a hybridní MPV.

Aby automobilka takových cílů dosáhla, zvýšila investice do výzkumu a vývoje, a to konkrétně o 300 procent do roku 2028. Až sedmdesát procent investic by pak mělo putovat do vývoje elektrifikace.

Mitsubishi mimo to také prohloubilo spolupráci s aliančními partnery jako Renault nebo Nissan. I nadále se pak firma hodlá soustředit hlavně na domácí trh a následně na Jižní Ameriku, Střední východ nebo Afriku.

Nová kompaktní platforma prověří soudržnost aliance Renault–Nissan–Mitsubishi

AutoMoto

Reklama

Související články

Mitsubishi představilo koncept budoucího SUV

Japonská automobilka Mitsubishi detailně ukázala svůj nejnovější koncept XFC. Auto je prezentací nových designových prvků a brzy rozšíří portfolio Mitsubishi.

Nové Mitsubishi ASX je převlečeným renaultem

Nové Mitsubishi ASX, které se začne prodávat v příštím roce, fanoušci Renaultu už nějaký ten pátek znají pod jménem Captur. V rámci alianční spolupráce ovšem...

Výběr článků

Načítám