Hlavní obsah

Mitsubishi představilo koncept budoucího SUV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Mitsubishi detailně ukázala svůj nejnovější koncept XFC. Auto je prezentací nových designových prvků a brzy rozšíří portfolio Mitsubishi.

Koncept Mitsubishi XFCVideo: Mitsubishi

 
Článek

Na asijský trh se středně velkými crossovery míří další silný hráč. Automobilka Mitsubishi oficiálně předvedla svůj nový koncept XCF, který se v portfoliu firmy zařadí někde mezi Xpander a Xpander Cross. Premiéra vozu je naplánována na vietnamský autosalon a sériová verze na trh dorazí na jaře příštího roku.

Koncept XFC se vyznačuje novým designovým jazykem, především na přídi. Auto má agresivní vzhled s výrazným logem Mitsubishi a za zmínku stojí i LED světlomety ve tvaru šestiúhelníku na spodní části masky. Auto je obecně více tvarované než další modely Mitsubishi a jasně ukazuje, že chce být automobilka v budoucnu více odvážná.

Nové Mitsubishi ASX je převlečeným renaultem

AutoMoto

Interiér se zdá být prakticky připravený pro sériové využití, je vybavený digitálním kokpitem, tříramenným volantem s dotykovými tlačítky a velkou středovou konzolí s futuristickou řadicí pákou. Autu pak nechybí sportovní sedadla a dlouhé střešní okno. Mitsubishi hovoří o nejlepším interiéru ve své třídě.

Co se dalších detailů týče, budeme si muset počkat na vietnamský autosalon, kde se dozvíme, například zda se vůz bude prodávat jako čtyřkolka, nebo jen s pohonem předních kol. Auto by ale mělo mít i volbu jízdních režimů, což napovídá, že mohlo dostat pohon všech kol.

Značka MG vstupuje na český a slovenský trh, nabídne plug-in hybrid i motor bez turba

AutoMoto

Bohužel pro Evropu vůz by se měl v sériové verzi prodávat pouze v Asii, a především pak na domácím trhu v Japonsku. V budoucnu by měla dorazit také jeho elektrická verze.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám