Hlavní obsah

Hyundai se v Evropě nezbaví kompaktních hatchbacků. Chystá nové generace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská automobilka Hyundai se nezúčastní hromadného nahrazování hatchbacků crossovery a malými SUV. Společnost naopak vyvíjí nové verze pro své menší modely i10, i20 i i30, protože nechce přijít o jejich kupce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hyundai i30 kombi N Line 1,5 T-GDI MHEV DCT

Článek

Britský automobilový web Autocar má dobrou zprávu pro zákazníky, kteří kupují hatchbacky od jihokorejské automobilky Hyundai. Výkonný ředitel evropského zastoupení této společnosti Michael Cole totiž v rozhovoru uvedl, že firma hodlá v Evropě i nadále podržet své modely jako i10, i20 či i30, a dokonce chystá jejich nové verze.

Hyundai tak znovu ukazuje, že menším modelům i jejich sportovním verzím stále věří, i když u ostatních automobilek je trend často opačný, i kvůli strachu z emisních norem, které zdraží vývoj u těchto menších vozů se spalovacími motory. Druhým hlediskem je pak fakt, že hatchbacky a menší kombi nahrazují módní crossovery.

„Pro i10, i20 a i30 máme další generaci. Co přesně ale přinesou, nedokážeme v současné chvíli říct. Nechceme ale přijít o žádné zákazníky. Musíme na ně myslet, a to ohledně hlediska elektrifikace. Musíme mít i další modely pod elektrickou konou,“ uvedl Cole, čímž naznačil, že by hatchbacky Hyundai mohly v příští generaci nabídnout zatím neurčitou formu elektrifikace.

Nejmenší hyundai prošel modernizací

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám