Hlavní obsah

Hyundai předvedl robotaxi pro rušné ulice v Las Vegas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hustý provoz, limuzíny, billboardové dodávky, pouliční umělci a rušné vchody do kasin a hotelů. To jsou podmínky, ve kterých Hyundai předvedl, jak funguje jeho robotaxi z Ioniqu 5 v praxi.

Článek

V rámci veletrhu CES, který se konal na začátku letošního roku v Las Vegas, přiletělo do „města hříchu“ mnoho různých výrobců vozidel. Ještě před oficiálním zahájení akce, které se konalo 5. ledna, ale Hyundai zveřejnil video svého robotaxi z elektromobilu Ioniq 5, které plánuje uvést do ulic Las Vegas na konci letošního roku.

Foto: Hyundai

Robotaxi Hyundai Ioniq 5

Video ukazuje, jak Hyundai pokročil s vývojem autonomního řízení čtvrté úrovně, protože auto dokáže samostatně a bez problémů manévrovat i v podmínkách, kde má problém i leckterý zkušený řidič. Obrovský provoz v kombinaci s řadou limuzín a pojízdných billboardů ale vozu nedělají problém.

Auto by nemělo mít problém ani s vysazováním pasažérů u rušných vchodů do kasin a v klidu rozpozná i chodce nebo pouliční umělce. Auto má, jak už jsme uvedli, autonomní řízení čtvrté úrovně, takže se řídí zcela samo, ale řidič má stále možnost do jízdy zasáhnout.

Hyundai bude při nasazení robotaxi do Las Vegas spolupracovat s firmou Aptiv a pilotní projekt podpoří i Zeekr nebo Volkswagen.

Hyundai už v Norsku prodává jen elektromobily

AutoMoto

Pět stupňů k puštění volantu. Autonomní řízení má svá pravidla

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám