Hlavní obsah

Anketa Auto roku 2024 v ČR startuje. Známe 21 nominovaných automobilů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již třicátý ročník ankety Auto roku v České republice byl zahájen zveřejněním seznamu nominovaných vozů, které se budou ucházet o přízeň odborné poroty.

Foto: SDA

Auto roku 2024 v České republice

Článek

Honda Civic, která vyhrála v anketě pořádané Svazem dovozců automobilů za rok 2023, již v únoru předá žezlo některému z 21 nominovaných vozů 17 různých značek.

O novém držiteli ocenění Auto roku 2024 v České republice rozhodne odborná porota čítající 20 členů, ve které nechybí zástupce Novinek, vedoucí rubriky AutoMoto Milan Lažanský.

Už 28. listopadu se porota seznámí se všemi 21 nominovanými vozy v rámci jízd prvního kola ankety. Na základě hlasování budou 5. prosince vyhlášeny vozy, které se umístily na prvních pěti místech s nejvyšším počtem hlasů, a postoupí tak do finále.

Hned po Novém roce budou mít porotci znovu možnost vyzkoušet vybrané finalisty a následně hlasovat o celkovém vítězi.

Držitel titulu Auto roku 2024 v České republice bude oznámen na slavnostním vyhlášení 6. února, kde cenu vítězům předá stejně jako loni ministr dopravy Martin Kupka.

Nominovány jsou následující novinky uplynulého roku v abecedním pořadí:

Světovým autem roku je znovu elektrický hyundai

AutoMoto

Evropským autem roku 2023 je Jeep Avenger

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám