Hlavní obsah

Rusové zřejmě v obavě z koronaviru zavřeli Leninovo mauzoleum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusko uzavřelo pro veřejnost mauzoleum na moskevském Rudém náměstí, ve kterém spočívá nabalzamované tělo bolševického revolucionáře Vladimíra Iljiče Lenina, uvedla agentura Reuters s odvoláním na kremelskou ochranku. Jde o poslední ruskou turistickou atrakci, která se uzavřela kvůli obavám z nového koronaviru.

Foto: Profimedia.cz

Leninovo mauzoleum je populární turistickou atrakcí.

Článek

Federální ochranná služba, která má na starosti bezpečnost Kremlu a prezidenta Vladimíra Putina, podle TASS uvedla, že Leninovo mauzoleum se zavírá na dva měsíce kvůli údržbě. Nekropole pod zdí Kremlu, kde spočívají sovětští vůdci, jako byl Leninův nástupce Josif Stalin a kterou mohou turisté vidět v rámci návštěvy mauzolea, je také uzavřena.

Ruský Disneyland? V Moskvě otevřeli největší krytý zábavní park Evropy

Cestování

Podle agentury Intefax je však uzavření mauzolea jedním z kroků, které hlavní město přijalo v snaze zastavit šíření koronaviru.

Zavřelo se víc institucí

Rusko se oficiálně zřeklo komunistické ideologie, když se v roce 1991 zhroutil Sovětský svaz. Ale Leninovo mauzoleum zůstává oblíbeným místem turistů, ruských komunistů a návštěvníků z ruských regionů.

Četná muzea, včetně moskevského Puškinova muzea a Treťjakovské galerie, a divadla, včetně Velkého, byla tento týden pro veřejnost uzavřena v rámci opatření proti koronaviru.

Rusko zatím potvrdilo 147 případů nákazy a dosud neohlásilo žádné úmrtí. V posledních dnech však počet nakažených prudce vzrostl, dodal Reuters.

Sníh Moskvě sluší. Ruská metropole dokáže v zimě okouzlit

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám