Hlavní obsah

Majitel prodává luxusní dům obložený vápencem, chce za něj miliardu korun

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V přepočtu zhruba jednu miliardu korun požaduje majitel za svůj vápencem obložený moderní dům v americkém San Francisku. Stavba se pyšní nejenom velkým prostorem, ale především nádherným výhledem na zátoku, světoznámý most Golden Gate Bridge i proslulou bývalou věznici Alcatraz.

Foto: Profimedia.cz

Z domu je nádherný výhled na zátoku se světoznámým mostem Golden Gate Bridge.

Článek

Jak upozorňuje internetový server Curbed San Francisco, s cenou 40 miliónů dolarů je dům v současnosti nejdráže prodávanou nemovitostí ve městě.

Developer Bill Campbell jej přitom podle deníku Wall Street Journal v roce 2009 koupil za „pouhých” 7,8 miliónu dolarů (cca 196 miliónů korun).

Foto: Profimedia.cz

Dům obložený vápencem má oblou střechu a tři podlaží. Na jeho fasádě zaujmou výrazná, do rohů vsazená okna.

Stavba domu trvala čtyři roky. Místní lidé tehdy upozorňovali, že kvůli nové rezidenci bylo nutné zdemolovat stylový a historický dům z 19. století.

Foto: Profimedia.cz

Na každém ze tří podlaží je jeden krb.

Autorem současné stavby s oblou střechou a výraznými rohovými okny je architekt Tom Taylor ze studia Taylor Lombardo. Interiér navrhli designéři z ateliéru Handel Architects.

Foto: Profimedia.cz

V plně vybavené kuchyni jsou velké pracovní plochy z mramoru a i tato místnost se může chlubit nádhenrým výhledem.

Dvoupatrový dům s celkovou plochou podlah 1060 m2 má kromě jiného sedm pokojů, osm koupelen a čtyři toalety, na každém ze tří podlaží je jeden krb.

Velikým bonusem, vzhledem k poloze domu, je rozlehlá střešní terasa s posezením a venkovní kuchyní, z níž je neuvěřitelný výhled.

Foto: Profimedia.cz

Vinotéka díky proskleným stěnám plní i estetickou funkci v interiéru.

V domě nechybí velký sál s domácím kinem a posilovna, milovníky vína jistě zaujme, že nikoli pouze jedna, ale rovnou dvě místnosti slouží jako vinotéky. Jejich vzhled odpovídá stylu, který vinotéky v podobně řešených domech mívají - láhve jsou uloženy v policovém systému na zdi, ostatní stěny jsou celoprosklené, doplňují je pouze černé kovové prvky.

Foto: Profimedia.cz

Koupelnám nechybí luxusní vybavení v podobě kamenných, samostatně stojících van, elegantních oblých tvarů.

Foto: Profimedia.cz

V domě je celkem sedm pokojů.

Velice hezkým způsobem je řešeno centrální schodiště propojující (stejně jako výtah) všechna podlaží. Jeho jednotlivé části jsou mírně zaoblené, takže při pohledu směrem dolů, nebo naopak vzhůru, má tvar oka.

Zejména při pohledu vzhůru je tento rys patrný, protože přesně nad schodištěm je stejně tvarovaný světlík, který jeho šachtu prosvětluje.

Foto: Profimedia.cz

Schodišťová šachta má tvar oka.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Pomocníci pro jarní úklid okolo domu

Příprava na Velikonoce je v mnoha domácnostech pravidelně ve znamení jarního úklidu. Zatímco hospodyně se věnují interiéru domu, na jejich partnery čeká úklid...

Výběr článků

Načítám