Hlavní obsah

Připravte dětem báječnou party

Právo, Dana Jakešová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den dětí, narozeniny nebo třeba poslední školní den – to jsou dny, které v dětském světě zaujímají významné místo. Proto se nabízí je pořádně oslavit. A to se vší parádou! Jak takový správný dětský mejdan připravit?

Foto: Moje party

Téma oslavy můžete přizpůsobit zálibám oslavence.

Článek

Kavárna s dětským koutkem, baby friendly restaurace, pronajatá tělocvična, dětské zábavní centrum, jump park či chcete-li trampolínové centrum, to vše jsou místa, která jsou už dlouho zavřená a na lepší časy se blýská jen zlehka.

Chcete ale přesto dětem radost udělat? Uspořádejte pro ně mejdan doma nebo na zahradě! Jen to bude chtít dobrou přípravu.

Výzdoba

Omezením pro křídla fantazie bude jen rozpočet, který si stanovíte. V každém případě to chce různé množství balonků, girlandy, konfety, frkačky, papírové čepičky, masky apod. A taky hezky nazdobený stůl.

Vše může být univerzální, laděné do růžova, do modra či jiné barvy, nebo třeba tematicky. V tomto směru frčí hlavně oblíbené dětské animované filmy, např. Ledové království, Hello Kitty, Disney Princezny, Cars či Spiderman. Velký výběr těchto drobností najdete ve specializovaných e-shopech a obchodech.

Foto: Moje party

Malé nadšence do vesmíru potěší téma Space party.

Dětské oči určitě potěší i stylové osvětlení. Koupit můžete třeba lampiony (k dostání jsou i LED lampiony a solární lampiony), různé LED nebo solární světelné řetězy či lucerny.

Venkovní osvětlení zpestří noc na zahradě

Tipy a trendy

Občerstvení

Nebojte se vsadit na jednoduchost. Nejvděčnější jsou švédské stoly, kam všechno pohoštění připravíte. Ideálně v podobě malých soust.

Oblíbené jsou různé jednohubky, nakrájené ovoce (můžete je napíchnout na párátka jako jednohubky nebo na špejli jako špízy), malé pizzy či hamburgery, různé cupcaky, vafle, lívanečky. Děti tak ke stolu prostě přiběhnou, kdykoliv na něco dostanou chuť, zobnou si a zase se poběží bavit.

Hlavní chod můžete ugrilovat. Samozřejmě by neměla chybět ani zmrzlina, v případě narozeninové oslavy dort. A na přípitek dětské šampaňské. Připravit dětem můžete i nealkoholickou verzi bowle.

Foto: Moje party

Co by to bylo za dětskou party bez spousty dobrot. Podávat je můžete ze sweet baru.

Máte-li dost času na přípravu, můžete si vyhrát se servírováním na švédském stole. Třeba špízy zapíchněte do polystyrenu obaleného alobalem.

Jestliže máte obavu, že byste vše sami nestihli, zkuste požádat maminky ostatních dětí, aby část občerstvení připravily ony a přinesly s sebou.

Vytvořte dětem na zahradě zábavný svět

Tipy a trendy

Kdo chce mít přípravu zcela bez starostí a má rozpočet na větší party, může objednat profesionální catering. Trendem pro dětskou party jsou hlavně tzv. sweet bary.

Program

Přípravu programu nepodceňte! To pro případ, že by vlastní zábava dětí začala nějak váznout, nebo se naopak rozjely trochu více a bylo potřeba malé divochy jemně zkrotit. Pár nápadů proto mějte v rukávu.

Nic nezkazíte klasikou, jako je skákání v pytli, přetahování o lano, hledání pokladu nebo třeba malá bojovka. Oblíbené je i malování na obličej nebo vyrábění figurek z nafukovacích balonků.

Foto: Moje party

Modelovací balonky jsou to přesně ty pomůcky, které milují kouzelníci a animátoři na dětských oslavách.

Vděčné jsou také soutěže spojené s jídlem, zvláště když jde o něco dobrého a sladkého. To sice úplně zdravé není, ale na party můžete udělat výjimku.

Kdo by chtěl mít i tuto část oslavy bez práce, může se obrátit na některou z profesionálních agentur s dětskými animátory. Ty vám dokážou celou party připravit i na klíč.

Pozvánka

Už máte vše podrobně promyšleno? Zbývá jen připravit pozvánky. Společně s dětmi můžete vyrobit originální papírové pozvánky, které dáte všem zvaným s dostatečným předstihem. Samozřejmě můžete využít i e-mail nebo třeba Facebook, ale nebude to ono.

Do pozvánky kromě data, času a místa konání nezapomeňte dát také kontakt pro potvrzení účasti. A dobré je uvést i přibližný čas nejdůležitějších okamžiků party. Třeba v kolik hodin se bude krájet dort, nebo na kdy je plánované nějaké překvapení. To proto, kdyby někdo mohl dorazit až později, nebo naopak potřeboval odejít dříve.

Anketa

Pořádáte na Den dětí oslavy?
Ano, pravidelně!
11,1 %
Sem tam, jak to vyjde...
2,2 %
Pořádali jsme, dokud byly děti malé.
11,1 %
Výjimečně.
4,4 %
Ne, na to nás neužije.
53,3 %
Ne, nemáme děti.
17,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 45 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Slunečníky vykouzlí přívětivý stín

Komfortní zahradní nábytek a kvalitní slunečník. Dvojice, bez níž se v létě těžko obejdete. Relax ve stínu, bez prudkého slunce, i za mírného deště prodlouží...

Výběr článků

Načítám