Hlavní obsah

Volkswagen tratí miliardy týdně, prodloužil uzavírku německých továren až do 19. dubna

Německý automobilový koncern Volkswagen, jehož součástí je i česká Škoda, prodloužil odstávku výroby v německých továrnách své hlavní značky VW kvůli koronaviru. Odstávka znamená náklady 54,7 miliardy korun týdně.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Volkswagen (Ilustrační foto)

Článek

Koncern Volkswagen rozhodl o prodloužení odstávky svých německých závodů o dalších deset dnů, tedy až do 19. dubna. Firma to ve středu oznámila na svých internetových stránkách.

„Zdraví našich zaměstnanců je pro nás na prvním místě,” uvedl člen představenstva značky VW Andreas Tostmann, který má na starosti logistiku a výrobu. Automobilka podle něj pracuje na rozsáhlém balíku opatření, aby umožnila postupné obnovování výroby. Tato opatření se týkají například hygieny a udržování odstupů mezi zaměstnanci na výrobní lince.

Generální ředitel koncernu Volkswagen uvedl, že tento bezprecedentní krok ke zpomalení šíření nákazy Covid-19 je nesmírně nákladný - firmu stojí 2 miliardy eur (54,7 miliardy korun) každý týden.

Hyundai v Nošovicích prodlouží odstávku výroby

AutoMoto

Koncern podle něho zvládne uzavření továren na několik týdnů, „ale nikoliv na neurčito,” řekl Diess v diskuzi vysílané stanicí ZDF v minulém týdnu. „I pro finančně silnou společnost Volkswagen představuje současná výjimečná situace akutní ekonomické riziko,” specifikoval. Dodal, že vyrovnávání ztrát bude trvat déle než koronavirová krize. Podle finančního ředitele Franka Wittera nicméně firma nebude potřebovat pomoc německé vlády.

Součástí koncernu Volkswagen je rovněž automobilka Škoda Auto. Ta minulý týden prodloužila odstávku výroby ve všech třech českých závodech kvůli koronaviru nejméně do 14. dubna. Ve stejný den by se podle posledních informací měla rozběhnout i výroba v nošovické továrně automobilky Hyundai.

Reklama

Související články

Budoucímu Golfu R se elektrifikace vyhne

Volkswagen nedávno představil silné varianty nového Golfu ve všech možných motorizacích od benzínové přes naftovou až po hybridní. I proto se už nyní mohou...

Výběr článků

Načítám