Hlavní obsah

Budoucímu Golfu R se elektrifikace vyhne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen nedávno představil silné varianty nového Golfu ve všech možných motorizacích od benzínové přes naftovou až po hybridní. I proto se už nyní mohou inženýři plně soustředit na vrchol, kterým bude Golf R. Ten by měl na trh dorazit v roce 2021.

Foto: Milan Lažanský, Právo

Volkswagen Golf R předchozí generace

Článek

O chystané sportovní novince od německé automobilky promluvil pro server MotorTrend sám vedoucí divize Volkswagen R Jost Capito. Mimo jiné například rovnou odmítl zvěsti o tom, že se nejsilnějšího Golfu na trhu dotkne elektrifikace. Ostrý hatchback s pohonem všech kol bude prý pravé řidičské auto.

Test Volkswagenu Golf R Performance: Křikloun v utajení

AutoMoto

„Nemůžu o něm příliš prozrazovat, ale do auta jsme vložili spoustu drobných, ale důležitých vylepšení. Je to skutečný stroj,“ nechal se slyšet nejpovolanější muž na ostré Volkswageny. „Vyvíjet vlastní elektrifikované motory nemůžeme, na to je oddělení R příliš malé,“ doplnil Capito. Jeho divize přitom před časem představila SUV Touareg R PHEV s elektromotorem a výkonem 455 koní. Vůz si ovšem většinu technologie půjčil od hybridního Bentley Bentayga, což u Golfu neplatí.

Nadšenci do zelené technologie tak mají v případě „erka“ smůlu. O to větší radost ale mohou mít milovníci spalovacích motorů a nejsilnějších hatchbacků. Téměř jisté je to, že bude mít auto pohon všech kol, přeplňovaný čtyřválcový motor a automatickou převodovku. Možnost manuálu ovšem nelze zcela vyloučit.

Před 70 lety začal Volkswagen vyrábět Transporter

AutoMoto

Podle některých zdrojů bude mít Golf R pro rok 2021 vylepšený, dvoulitrový čtyřválcový motor s turbodmychadlem, který má mít 333 koňských sil, což by bylo o 23 koní více, než má současná verze. Datum odhalení auta vychází na letošní léto, konkrétněji na festival rychlosti v Goodwoodu, ale vzhledem k současné světové pandemii koronaviru to není zcela jisté.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám