Hlavní obsah

Volkswagen láká na nový Tiguan, má přijet ještě letos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Omlazený Tiguan má dorazit s novou přední maskou, která připomíná menší T-Roc, a také s plug-in hybridem pod kapotou. Automobilka v čerstvé zprávě hovoří o představení v roce 2020 i přes současnou pandemii koronaviru.

Foto: Volkswagen

Předobraz modernizovaného Volkswagenu Tiguan

Článek

Současný Volkswagen Tiguan je v nabídce od roku 2016, a tak je čas na modernizaci. Automobilka ji plánuje uvést na trh ještě letos a zveřejnila skicu, která nastiňuje vzhled novinky.

Obrázek ukazuje zejména přední část vozu, a kdybychom nevěděli, že se díváme na Tiguan, napadl by nás spíš menší T-Roc. Právě jemu se přední maska se světlomety hodně blíží; zahazuje dosavadní mohutnost, podobnou spíš pick-upu Amarok.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Současný Volkswagen T-Roc

Volkswagen tuto fotku přidal ke zprávě o tom, že Tiguan byl v roce 2019 nejvíce vyráběným modelem značky. Ve čtyřech továrnách v Číně, Rusku, Německu a Mexiku vzniklo 910 926 Tiguanů.

Je to další důkaz ohromné obliby crossoverů v posledních letech, ovšem nutno dodat, že stálice jménem Golf to Tiguanu loni usnadnila - vědělo se, že na podzim přijde nová generace, a řada zájemců o Golf mohla s nákupem čekat do nového roku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Současný Volkswagen Tiguan

Modernizovaný Tiguan má kromě nového vzhledu nabídnout také plug-in hybridní variantu. Volkswagen si technické parametry zatím nechává pro sebe, jako pravděpodobné se však jeví použití techniky z nového Golfu, kde dvě verze plug-in hybridního ústrojí mají výkon 204 nebo 245 koní.

Reklama

Související články

Volkswagen Amarok utáhl 43tunovou tramvaj

Co nejtěžšího s koly můžete běžně potkat ve městě? Ve většině případů to je tramvaj, a tak se v Maďarsku rozhodli, že ji zkusí utáhnout Touaregem s 3,0 V6 TDI...

Výběr článků

Načítám