Hlavní obsah

Vlajkovou loď Mercedesu-AMG čeká elektrifikace. Mohla by být nejsilnější verzí

Supersilný Mercedes-AMG GT se během příštího roku dočká hned několika dalších verzí. Mimo očekávané Black Series Mercedes potvrdil i model s alternativním pohonem. A ten může být ze všech nejsilnější.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes AMG GT ve čtyřdveřové variantě 63 S

Článek

Budoucnost jednoho z nejsilnějších čtyřdveřových sedanů na světě poodhalil během autosalonu v Los Angeles šéf prodeje v Mercedes AMG Michael Knoller. Prozradil, že řada AMG GT bude doplněna o pár dalších verzí. Ty mají zahrnovat ostrou variantu Black Series i plug-in hybrid.

Scéna z Pelíšků nebo Tesla Multipla: Muskův Cybertruck baví internet

AutoMoto

Pokud si vzpomenete na AMG GT Concept z roku 2017, tak právě ten měl pod kapotou plug-in hybridní ústrojí o výkonu přes 800 koní. Že nějaký plug-in hybrid přijde, bylo ze strany divize AMG potvrzeno už víckrát, ovšem jestli můžeme čekat výkon začínající osmičkou, je zatím stále otázkou.

Foto: Mercedes-Benz

Interiér Mercedesu AMG GT 63 S

Šéf AMG Tobias Moers už v minulém roce potvrdil, že čtyřdveřové AMG GT v plug-in hybridní verzi skutečně vznikne, a že až přijde, výkonem převálcuje i současnou nejsilnější verzi vozu, tedy AMG GT 63 S. Ta v současnosti nabízí 630 koní a 900 N.m. Co také víme, je, kdy se novinky objeví - mělo by to být přibližně v polovině roku 2020.

Reklama

Související témata:

Související články

Když obyčejný Mercedes G nestačí

Německá firma Brabus, exkluzivní úpravce vozů od značky Mercedes-Benz, odhalila světu další ze svých šílených, ale zároveň úžasně vypadajících nápadů....

Výběr článků

Načítám