Hlavní obsah

Mercedes plánuje ještě silnější čtyřdveřové AMG GT, má mít přes 800 koní

Právo, laz

Mercedes-AMG pracuje na plug-in hybridním provedení čtyřdveřového AMG GT. Podle informací britského Autocaru má mít více než 800 koní, dorazit by vrcholná verze měla příští rok.

Foto: Mercedes-Benz 3x

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé (2018)

Článek

S představením sériových verzí aut se často rázem rychle zapomene na koncepty, které na premiéru teprve poutaly. Nejinak tomu mělo být u čtyřdveřového GT od Mercedesu-AMG. Na ten poutal koncept nazvaný prostě GT Concept. Hlavně ale krom designu a samotného pojetí novinky poutal na velmi zajímavou techniku.

Řeč je o plug-in hybridním ústrojí. Kombinovalo čtyřlitrový, dvakrát přeplňovaný osmiválec a elektromotory. To všechno o celkovém výkonu 600 kilowattů, tedy 805 koňských sil. Nyní se zdá, že u konceptu toto brutální spojení nezůstane.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GT Concept

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé (2018)

Plán uvést podobně silné hybridní ústrojí sériově pro britský Autocar potvrdil Tobias Moers, šéf Mercedesu-AMG. Uvažme, že už nyní má čtyřdveřové AMG GT v nejvýkonnější specifikaci točivý moment 900 newtonmetrů a na stovce je téměř za tři sekundy.

Očekávejme tedy, že nejvýkonnější verze by měla překonat jako tisíc newtonmetrů, tak i třísekundovou hranici ve zrychlení.

Nová verze by měla být skutečným plug-in hybridem, půjde tedy dobíjet ze zásuvky a na elektřinu prý zvládne až 50 kilometrů na jedno dobití. Zatím v režimu spekulací je jméno. Podle Britů by mělo jít o „AMG 73”. Tato číslovka je pro rychlé mercedesy tradiční a Němci ji mají registrovanou. Každopádně vlajková loď se objeví na trhu až příští rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám