Hlavní obsah

Sedan od Mercedesu bude konkurovat Porsche

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes slíbil představení konceptu sedanu, který půjde proti Porsche Panameře. A co slíbil, splnil. Víc podobné už to snad nemohlo být.

Mercedes-AMG GT Concept Video: Mercedes-Benz

 
Článek

Pokud si myslíte, že tohle auto je jen prodlouženým kupé AMG GT s přidanými dveřmi vzadu, tak se hrubě mýlíte. Tohle je zcela svébytný model, který bude vyráběný už pravděpodobně příští rok. Mercedes-AMG GT Concept útočí zcela jasně na Porsche Panameru. Podoba v linii karoserie je víc než jasná.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mercedes-AMG GT Concept

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GT Concept

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GT Concept

Design auta není nijak překvapivý. Jen drobnosti stojí za zmínku, jako jsou aktivní aerodynamické prvky, nová světla z nanovláken, centrálně vyvedený výfuk a carbon-keramické brzdy s rekuperací energie.

To, co nás zajímá ale víc, je pod kapotou. Jde o hybridní soustrojí čtyřlitrového osmiválce twin-turbo a elektromotoru. Výsledný výkon je 600 kW (805 koní). Síla je přenášena na všechna kola. Pokud by měl řidič zájem jet pouze na elektřinu, tak musí počítat s tím, že dojede maximálně 97 km. Zrychlení na stovku je ovšem famózní – pod tři sekundy!

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GT Concept

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GT Concept

Je tedy naprosto jasné, že právě tahle karoserie a tahle pohonná jednotka bude přinejmenším vyrovnaným konkurentem nového Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám