Hlavní obsah

Když obyčejný Mercedes G nestačí

Německá firma Brabus, exkluzivní úpravce vozů od značky Mercedes-Benz, odhalila světu další ze svých šílených, ale zároveň úžasně vypadajících nápadů. Tentokrát jde o upravený vůz třídy G s dieselovou motorizací 350 d, který byl obdařen výbavou do brutálního terénu. Tohle auto se tak nezalekne prakticky ničeho.

Foto: Brabus

Brabus G Adventure

Článek

Inženýři z Brabusu říkají kitu, který umístili na Mercedes G 350 d, doslova balíček výbavy pro dobrodružství a auto s jeho přidáním získalo několik výrazných vylepšení. Změny nastaly jak v interiéru, tak v exteriéru i pod kapotou.

Jako první nejspíš každého zaujme zevnějšek vozidla. Nejvýraznější je na něm bez debaty upravená maska s obřím logem Brabusu, navijákem a vdechy pro chlazení motoru na kapotě.

Škoda ukazuje novou Octavii, výrazně povyrostla a poprvé půjde dobíjet

AutoMoto

Vše samozřejmě v provedení matně černého laku v kombinaci s lehkým karbonovým vláknem. Střechu auta zase zdobí deflektor na nástavbě pro zavazadla a čtyři extrémně výkonné světlomety.

Samozřejmostí u Brabusu jsou i originální dvacetipalcové elektrony s terénními pneumatikami BF Goodrich.

Brabus Adventure G 350 d se ale mimo různých pomůcek může skutečně pyšnit i vlastnostmi, které reálně vylepší jeho využití v terénu. Tou největší změnou je přidání světlé výšky vozu, a to o 4 centimetry. Druhým tahákem je pak modul ECO PowerXtra D35 pro třílitrový šestiválec Mercedesu. Ten totiž motoru přidá 43 koňských sil na výkonu a 60 Nm točivého momentu.

Nový Volkswagen Golf osmé generace přijíždí s pěti hybridními verzemi

AutoMoto

Celkově tak agregát s balíčkem výbavy pro dobrodružství produkuje 326 koňských sil a 690 Nm, což pošle tenhle kolos z nuly na 100 km/h za 7,2 sekund. Maximální rychlost se pak pohybuje okolo 202 km/h. Kupující „dobrodruh“ se bude moci těšit i na exkluzivní interiér, na což jsme si už u Brabusu celkem zvykli. Nejvíce výrazná jsou prošívaná kožená sedadla a masivní opěrky hlavy s logem Brabus.

Brabus cenu neudává, výrazně totiž závisí na tom, co si zákazník objedná.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám