Hlavní obsah

Elektrická dodávka od Peugeotu dorazila na český trh, cenou překvapí

Novinky, Daniel Havlina

Český trh s elektrickými užitkovými vozy má nového hráče. Peugeot stanovil ceny pro dodávku e-Expert, která v základní verzi zaujme poměrně nízkou cenou.

Foto: Peugeot

Peugeot e-Expert

Článek

Elektrický Expert lze pořídit výhradně od druhého výbavového stupně Active. Za základní model tak lze brát variantu v délce L1, která podle současného ceníku vyjde na 899 tisíc korun bez daně.

Peugeot ovšem při příležitosti zahájení prodeje stanovil akční cenu na 684 tisíc korun, což je na velké elektrické auto příjemná cena. Pro srovnání, dieselový model s motorem 2,0 litru a podobnou výbavou vyjde na 645 tisíc korun bez daně. Není tomu navíc tak dávno, co Peugeot prodával miniaturní iOn, svůj první moderní elektromobil, za podobnou částku.

Peugeot 5008 má po faceliftu, kráčí ve stopách menší 3008

AutoMoto

V Česku si v současné době lze už e-Experta objednat. Náročnější zákazníci si budou moci samozřejmě poručit i prodloužené verze, kde je základní cena vyšší. Delší model L2 vyjde na 924 000 Kč, delší L3 na 949 000 Kč. S baterií s vyšší kapacitou pak cena hravě u obou variant přeskočí i hranici 1 milionu.

Foto: Peugeot

Peugeot e-Expert

Nový elektrický Expert si zákazníci mohou objednat ve třech různých délkách karoserie L1 (4600 mm), L2 (4950 mm) a L3 (5300 mm). Vůz stojí na platformě EMP2 a pod kapotou má u Peugeotu známý elektromotor s výkonem 100 kW. Zákazník může volit buď 50 kWh baterie s dojezdem 230 km nebo, a to jen u délek L2 a L3, baterii s vyšší kapacitou 75 kWh a dojezdem 330 km. Vůz bude mít tři jízdní režimy Eco, Normal a Power.

Velkou doménou vozidla by měla být hlavně jeho užitkovost, která podle Peugeotu neutrpěla ani ve chvíli, kdy do e-Experta vsadili baterie a elektromotor. Na tažné zařízení jde připojit přívěs těžký až 1 tunu. Nákladový prostor je pak stejně velký, jako u spalovací verze, bohužel však uveze méně, a to jen 1275 kg vzhledem k zákonům o elektromobilech.

Peugeot představuje elektrický Boxer. Na dálnici pokutu jen tak nedostanete

AutoMoto

Základní výbava u e-Experta odpovídá tomu, že se jedná o užitkový vůz. Za startovací cenu dostanete manuální klimatizaci, šestnáctipalcová ocelová kola, elektronickou ruční brzdu nebo tempomat. Ceník příplatkové výbavy je ovšem hodně bohatý.

Foto: Peugeot

Základní interiér Peugeotu e-Expert.

Elektrický Expert se vyrábí ve francouzském městě Valenciennes a poprvé ho na českých silnicích budeme moci spatřit v ještě letos. Nejzákladnější varianta L1 ovšem bude mít zpoždění a dorazí až v únoru.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám