Hlavní obsah

Kvůli roušce si rozbil auto. Němec čelí obvinění z přestupku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poškození auta za více než půl milionu korun a obvinění z urážky si odnáší neznámý muž z německého Špýru z incidentu, který by se nestal, kdyby v souladu s pravidly měl v obchodě nasazenou roušku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nesouhlas s povinným nošením roušek v některých prostorách není ojedinělý. Tak extrémní následky jako v případě jedenašedesátiletého muže v německém Špýru však už vzácné jsou.

Nejmenovaný muž podle webu Redaktionsnetzwerk Deutschland, který se odkazuje na špýrskou policii, nakupoval v diskontu s potravinami, ovšem navzdory povinnosti neměl roušku. Když ho manažerka prodejny vyzvala, aby si ji nasadil, odmítl.

Foto: Peugeot

Muž havaroval v Peugeotu 508 SW předchozí generace (na ilustračním snímku).

Vedoucí se ale nenechala odbýt a muže z prodejny vykázala. To ho rozzlobilo, hodil jí svůj nákup k nohám, urazil ji a vyrazil ven, kde nasedl do svého Peugeotu 508 a odjel. Jeho cesta však skončila v příkopu vedle parkoviště, do nějž své auto zapíchnul.

Poškození zjevně nebylo malé, neboť odhad škody je 20 tisíc eur (522 tisíc korun). Vůz musel být vytažen jeřábem. Podle policie nikdo nebyl při incidentu zraněn, ovšem muž kromě rozbitého auta ještě čelí obvinění z urážky.

Reklama

Výběr článků

Načítám