Hlavní obsah

Peugeot 5008 má po faceliftu, kráčí ve stopách menší 3008

Novinky, Milan Lažanský

Po představení zmodernizované varianty kompaktního modelu Peugeot 3008 se i větší sedmimístný bratr 5008 ukazuje po faceliftu.

Foto: Peugeot

Peugeot 5008 po faceliftu

Článek

Peugeoty 3008 a 5008 poslední generace jsou velmi příbuznými modely, po B-sloupek v podstatě totožnými SUV. To pokračuje i nadále, kdy i 5008 dostala výraznější příď s maskou bez jednoznačných okrajů.

Nově tvarované jsou i LED světlomety. Na zádi si lze všimnout nových svítilen. Motiv lvích drápů pokračuje, grafika je ale lehce pozměněna. Odlišný design mají i litá kola o rozměru až 19 palců.

Peugeot 3008 prošel modernizací, má nový vzhled a noční vidění

AutoMoto

Uvnitř najdete nové materiály a barevné kombinace, ovšem hlavní novinkou je desetipalcová dotyková obrazovka infotainmentu. Před řidičem je 12,3palcový displej. Inovovány byly asistenční systémy včetně adaptivního tempomatu s funkcí autonomního řízení v kolonách a nového nočního vidění.

V rámci pohonných jednotek se změny neudály. V nabídce jsou nadále dva zážehové přeplňované motory o zdvihovém objemu 1,2 a 1,6 litrů, stejně jako vznětová patnáctistovka s dvoulitrem. To vše v páru se šestistupňovou manuální, nebo osmistupňovou samočinnou převodovkou.

Výroba bude nadále probíhat ve francouzských závodech v Rennes a Sochaux. Na evropské trhy se novinka dostane na konci letošního roku.

Foto: Peugeot

Peugeot 5008 před faceliftem (2016)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám