Hlavní obsah

Alfa Romeo chystá elektrický crossover na platformě Peugeotu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím bezejmenný elektrický crossover Alfy Romeo by podle informací britského Autocaru měl jezdit na stejném základě, jako elektrická verze Peugeotu 208. Má být ovšem orientovaný na sportovněji. Představit by se měl v roce 2022.

Foto: LL, Novinky

Alfa Romeo (Ilustrační foto)

Článek

Dosud se o spojení koncernů FCA a PSA spíš jen mluvilo. Nyní tu máme předzvěst toho, jak by mohla spolupráce vypadat. Alfa Romeo chystá elektrický crossover na francouzském základě, alespoň to tvrdí britský web Autocar. A to i přesto, že koncern FCA nabízí elektromobil ve formě Fiatu 500e, který nedávno prošel generační obměnou.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Alfa Romeo Tonale na ženevském autosalonu 2019.

Alfa má v elektrifikaci koncernové nabídky pokračovat modelem Tonale, který se má představit jako plug-in hybrid příští rok. A v roce 2022 má podle Britů následovat onen tajemný první elektromobil značky Alfa Romeo.

Měl by být třetím a nejmenším crossoverem pod Stelviem a právě Tonela a měl by stát na platformě eCMP francouzského koncernu PSA. Na té už jezdí Peugeot e-208, e-2008 nebo Opel Corsa-e.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Alfa Romeo Stelvio QV

Foto: Peugeot

Peugeot e-2008

„U elektrických aut se budeme držet sportovního ducha Alfy Romeo a budeme elektromotory používat pro vysoký výkon,” cituje britský web nejmenovaného mluvčího Alfy Romeo.

Vzhled je zatím otázkou, ale elektro-crossover nemá kopírovat vzhled modelu tonale. Příslušnost k rodině má být respektována, „ale nechceme kopírovat, protože každý segment má svou osobnost a zákazníci jsou jiní svým věkem i očekáváním”, uvedl mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám