Hlavní obsah

Ženské chování, které muže naprosto odrazuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Udělat dobrý dojem na potenciální protějšek je snahou všech žen. Někdy se však úspěch nedostaví, ať se snaží sebevíc. Přitom to třeba na začátku vypadalo slibně. Kde dělají ženy největší chyby?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ženy by měly vědět, že stejně jako jim u mužů nesedí určité styly chování, u opačného pohlaví to funguje podobně. Žena může být přitažlivá a muži se líbit, ale stačí, aby se chvíli chovala podle jeho pojmu „nepatřičně“ a nadšení z jeho strany velmi brzo vyprchá.

Jakému stylu chování by se měly ženy vyhnout, pokud chtějí partnera nejen získat, ale rovněž si ho i udržet?

Nedělat ze sebe hloupou

Pokud i vy patříte mezi ženy, které si myslí, že muži nemají rádi chytré ženy, a je tak lepší se dělat trochu hloupější, pak je to chyba.

Muže přitahují ženy sebevědomé, šťastné a stejně tak chytré. Což během let potvrdila i nejedna studie.

Tajemství sexuálně atraktivních jedinců

Vztahy a sex

Snažit se předstírat něco, co nejste, jen proto, že se vám dotyčný líbí, není reálné. Pokud vaši inteligenci či osobitost neshledává atraktivní, raději na něj hned zapomeňte, radí na svém blogu vztahová koučka Marilyn Sutherlandová.

Nebýt arogantní 

Jak bylo uvedeno, muži mají rádi inteligentní ženy. Jenže s inteligencí jde občas ruku v ruce i arogance. A to je vlastnost, kterou už tak rádi nemají.

Předstírání

I když není míněno přímo předstírání při sexu, které možná mnohé napadne, platí to samozřejmě i na něj.

Nejčastější chyby, kterých se dopouštíme při komunikaci s partnerem

Vztahy a sex

Předstírání čehokoli, co se vám líbí, nebo naopak nelíbí, jen pro potěchu druhého, je hra, která nikdy nedopadne dobře. Předstírat, že jste šťastná, když nejste, nebo naopak, nikdy vztahu neprospěje. A u sexu to platí samozřejmě o to víc. Nakonec škodná byste z toho byla nejvíc vy sama.

Královna dramatu

Melodramatické chování, tedy to, když žena „něco přehrává se spoustou přehnaných emocí, napětí či vzrušení“, také není u mužů v kurzu.

Jeden příklad za všechny – i z malého problému dokáže žena podobným chováním udělat potíž celosvětových rozměrů. Stejně tak ze sebe umí udělat hrdinku určitého příběhu, případně oběť, podle toho, co se zrovna víc „hodí“.

Jak muže ujistit, že o něj skutečně stojíte

Vztahy a sex

Neustálé stěžování 

Častým důvodem, proč mnohé ženy neuspějí při seznamování, bývá fakt, že se místo toho, co chtějí, zaměřují na to, co nechtějí a co se jim nelíbí – jednoduše si neustále na něco stěžují. Na kvalitu jídla v restauraci, rychlost obsluhy, zpožděnou dopravu a cokoli dalšího. Je jasné, že takové chování málokterý muž dlouho vydrží.

Žena bez ženské „energie“

Ženy i muži v sobě mají jak ženskou, tak i mužskou energii, kterou přenášejí do vztahu podle okolností. Pokud jste ovšem žena, která do vztahu vnáší více mužského elementu, ale zároveň chcete mít vedle sebe silného muže, neexistuje pro muže v tomto ohledu prostor. Oba se jednoduše budete přetlačovat o pozici „alfa samce“ ve vztahu, což nepřináší nic dobrého.

Emma Thompsonová: Dlouho jsem potlačovala svou ženskost, to se změnilo

Styl

Právě jiskra mezi mužskou a ženskou energií je ta, která řídí a udržuje vášeň ve vztahu. Nebojte se proto povolit uzdu své ženskosti.

Nedostatečná hygiena

Je to prosté a jednoduché. Pokud žena nemá vhodné hygienické návyky, je to pro muže nepřekonatelný fakt. Muž chce totiž někoho, kdo se o něj postará. A když se žena neumí dostatečně postarat sama o sebe, jak může pečovat o něj?

Závislost na telefonu

Muži chtějí získat pozornost ženy, prosperují z toho, že si ji udržují. Pokud se však žena místo muže věnuje svému telefonu, nedává jim smysl o ni dále bojovat. Necítí se dostatečně žádaní, což zraňuje jejich pýchu a ničí možné počínající city.

Novodobá závislost aneb Když milujete svůj telefon víc než partnera

Vztahy a sex

Sebestředné, sobecké chování

Zaměřuje-li se žena od počátku hlavně sama na sebe, je jasné, že vedle ní žádný muž dlouho nevydrží. Vztah je totiž o braní a dávání – je třeba umět se podělit o své zážitky, stejně jako si vyslechnout ty partnerovy, sdílet své příběhy, sny atd.

„Pokud budete mluvit jen o sobě a nebudete partnerovi věnovat potřebnou pozornost, bude naštvaný. A stejně tak podrážděný, že musí bojovat o každou minutu vaší pozornosti,” vysvětluje koučka.

Nerozhodnost

Když je žena nerozhodná, může to být pro muže frustrující. I kvůli tomu působí, že neví, co chce nebo co dělá, což může být spojováno s hloupostí. Rádi občas poradí či pomohou, ale sedět vedle ženy při každém sebemenším rozhodnutí a držet ji neustále za ruku, to nechtějí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám