Hlavní obsah

Méně známé erotogenní zóny, které by váš partner neměl ignorovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když nejste expertkami na lidskou anatomii, pravděpodobně víte, že na těle existuje několik erotogenních zón. Většina partnerů se bohužel zaměřuje na nejznámější z nich, které najdeme na prsních bradavkách nebo klitorisu. Pokud ale chcete přinést do vašeho intimního života nevšední pocity, zaměřte svou pozornost na méně známá erotogenní místa.

Foto: Profimedia.cz

Zkuste se zaměřit i na méně známé erotogenní zóny.

Článek

O erotogenních zónách se sice neučíme v hodinách sexuální výchovy, avšak většina lidí snadno pozná, kde se tato místa vzrušení skrývají. Pravdou ale zůstává, že bychom si pod pojmem erotogenní zóna neměly vybavit pouze prsní bradavky, ušní lalůček nebo klitoris.

Obdobného názoru je také sexuoložka Sadie Allisonová. „V první řadě je důležité vysvětlit, že erotogenní zóny jsou oblasti těla, které ve chvíli, kdy jsou stimulovány, vyvolávají sexuální odezvu, jako je vzrušení, nebo dokonce orgasmus. Každé tělo je ale jiné, a tak není jednoduché všechny erotogenní zóny určit,“ tvrdí a dodává, že za povšimnutí rozhodně stojí i méně známé erotogenní zóny, které partneři častokrát přehlíží.

1. Oblast mezi prsy

„Zatímco prsům a bradavkám věnují pánové dostatek pozornosti, na oblast mezi prsy častokrát zapomínají. Přitom se jedná o zajímavou erotogenní zónu, která je snadno přístupná, a navíc ji lze stimulovat různými technikami,“ míní Allisonová.

Zkuste partnera požádat, aby na váš hrudník zblízka dýchal, případně prostor mezi poprsím olizoval. „Pokud jste single, pak si k ruce vezměte nahřívací lahev nebo kostku ledu, díky které dosáhnete obdobného efektu,“ doporučuje sexuoložka.

Orgasmická propast mezi partnery

Vztahy a sex

O vzrušující zážitek se postará také lubrikační nebo masážní gel, kterým vás partner můžete v této oblasti jemně masírovat.

„Nemusí se nutně jednat o ‚silovou‘ masáž, bohatě postačí, když vás bude jemně hladit konečky svých prstů. Nebojte se experimentovat s různými technikami a pohyby. Brzy zjistíte, co je pro vás nejpříjemnější a nejvíc vzrušující,“ dodává Allisonová pro Well and Good.

2. Oblast mezi genitáliemi a vnitřní stranou stehen

Ano, rozhodně není nic špatného na tom, když se partner plně soustředí na váš klitoris. Pravdou ale zůstává, že obdobně zajímavou erotogenní zónou je místo mezi vaginou a vnitřní stranou stehen.

„Partner se nemusí daného místa pouze dotýkat. Příjemný pocit vám navodí například tím, že bude bříšky prstů pomalu sjíždět od podbřišku k vnitřní straně stehen,“ radí Sadie Allisonová. Pokud chcete tyto erotické hrátky ozvláštnit, požádejte partnera, aby použil peříčko nebo kostku ledu. Krok vedle neudělá ani s polibky.

3. Čelo a oční víčka

„Oblast čela a očních víček je velmi podceňovaná, neboť ji lidé nepovažují za ‚sexy‘. Ve skutečnosti jde ale o skrytou erotogenní zónu, která navíc navozuje pocit relaxace,“ říká sexuoložka.

Opět postačí, když partner bude postupovat zlehka. Nejprve může konečky prstů klouzat po víčku. Poté krouživými pohyby masírovat tváře a čelisti, a to ideálně za pomoci pleťového oleje. Závěr této masáže by měl patřit oblasti spánků a čelu. „Vyplatí se, když partner bude na vaši tvář vyvíjet jemný tlak,“ dodává Allisonová.

Jak líbání ovlivňuje sexuální a vztahovou spokojenost

Vztahy a sex

4. Ústa

Myslíte si, že ústa jsou stvořena pouze pro líbání? Věřte, že i oblast okolo rtů můžeme označit za erotogenní zónu, která s vámi provede hotové zázraky. Stačí, když vás partner jemně pohladí podél rtů, případně tuto oblast jazykem „obkreslí“. Rázem ucítíte, že vaše rty hoří vášní, což dokazuje také fakt, že budou sytě rudé barvy.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Proč je pro některé ženy orální sex tabu

Orální sex vzbuzuje u některých žen rozpaky. Možná ho svému partnerovi z určité povinnosti dopřávají, možná se mu vyhýbají jako čert kříži. Pokud se v těchto...

Výběr článků

Načítám