Hlavní obsah

Jednoduché způsoby, jak po ránu posílit partnerský vztah

Novinky, Eliška Fischerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať už jste s partnerem krátce, nebo patříte k ostříleným párům, pravděpodobně vám neuniklo, že drobné romantické činy jsou klíčem k udržení jiskry ve vztahu. Nemusíte nutně čekat až na večer, vždyť společné příjemné chvilky si můžete naordinovat už od časného rána.

Foto: Profimedia.cz

Pokud partnerovi věnujete ráno trošku času navíc, rychle se vám to vrátí.

Článek

Říká se, že ráno dělá den. Pokud se probudíte vedle partnera a ihned mu vyčtete, že v noci chrápal nebo se v posteli roztahoval, pravděpodobně váš vztah neposílíte. Opačná situace nastane ve chvíli, kdy si s partnerem vychutnáte ráno plnými doušky a prošpikujete ho romantickými gesty.

„Pokud partnerovi věnujete ráno trošku času navíc, rychle se vám to vrátí. Navíc po celý den budete láskyplně myslet na partnera a těšit se na chvíli, kdy se opět setkáte,“ říká expertka na vztahy Laurel Houseová.

Samozřejmě, každý člověk není ranní ptáče. Podle Houseové je proto důležité vědět, zda žijete s člověkem, který se od časného rána usmívá, nebo s noční sovou, jejímž největším nepřítelem je brzký budíček.

Deset důvodů, proč si neodpírat ranní sex

Vztahy a sex

„Pokud se chystáte pro partnera připravit romantické ráno, určitě nechcete, aby se tvářil rozmrzele,“ radí Laurel Houseová a dodává, že v případě nočních sov platí, abyste jim po ránu dopřály dostatek prostoru a láskyplně se jim věnovaly až ve chvíli, kdy vypijí první ranní kávu.

A co pro svého partnera můžete v ranních hodinách udělat?

1. Dopřejte mu erotickou masáž

Říkal někdo, že intimita se buduje výhradě prostřednictvím sexuálního styku? Pokud chcete partnera překvapit, a zároveň nemáte náladu na velkou divočinu, dopřejte mu erotickou masáž.

Je pouze na vás, zda masáž provedete úplně nahá, nebo se obléknete do svůdného spodního prádla. V obou případech svého milého dostanete do varu.

„Nikam nespěchejte, použijte partnerův oblíbený olejíček a proveďte erotickou masáž,“ radí Houseová. Možná se masáž rychle promění v milování, možná si partner bude vychutnávat vaše smyslné doteky. Ani jedna z variant není špatně.

Pět věcí, které dělat po ránu, abyste byli šťastnější

Styl

2. Společná koupel

Vídáte ve filmech scény, ve kterých si hlavní hrdinové užívají romantickou vanu? Možná si před televizní obrazovkou říkáte, že na podobné aktivity nemáte čas. Přesto využijte volný víkend a prodlužte si ráno společnou koupelí.

Za zvuků romantické hudby si s partnerem můžete vychutnávat ranní kávu a povídat si o všem, co jste si během všedního týdne nestihli říct. I když by se mohlo zdát, že společná vana potěší především příslušnice něžného pohlaví, možná vás překvapí, že si ji plnými doušky bude vychutnávat i partner.

3. Vzkaz na polštáři

Pokud chcete pro svého partnera udělat drobné gesto během všedního týdne, můžete se uchýlit ke starému dobrému vzkazu na polštář. Je jenom na vás, co na papírek napíšete, avšak nebojte se partnerovi skrze slova projevit lásku a náklonnost.

Pokud je víkend a váš partner ještě vyspává, můžete mu na noční stolek položit itinerář s víkendovým programem. „Naplánujte pro partnera snový víkendový den a tento vzkaz použijte jako pozvánku,“ navrhuje expertka na vztahy Laurel Houseová pro Bustle.

Pět věcí, které byste neměli dělat po ránu

Zdraví

4. Snídaně do postele

Klasika, která nikdy nezklame! Tak bychom nazvali snídani do postele, která dokáže atmosféru ve vašem vztahu obrátit o 360 stupňů. „Přípravou snídaně do postele svému partnerovi ukážete, jak moc vám na něm záleží,“ říká profesionální vztahová koučka Rori Sassoonová.

I v tomto ohledu platí, že byste měla následovat chuťové pohárky svého partnera. Pokud už dlouho sní o palačinkách, pak přichází čas je usmažit. Naopak pány, kteří si potrpí na slaná jídla, jistě nadchnete míchanými vajíčky se slaninou, toasty nebo omeletou.

5. Nezapomeňte na doteky

Ovinutí paží kolem partnera, letmý polibek na zadní stranu krku nebo pusa na čelo. To všechno jsou jednoduchá, a přitom efektivní gesta, díky kterým se váš partner probudí s úsměvem na rtech. Pokud je víkend, pak tyto drobné úkony mohou vést k tomu, že nakonec strávíte v posteli další dvě hodiny, během kterých se s partnerem budete mazlit, líbat nebo si povídat.

„V ideálním případě by tato gesta měla být přirozenou součástí vašeho vztahu, neboť tímto způsobem partnerovi sdělujete, jak moc ho milujete,“ tvrdí psycholog Wyatt Fisher.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám