Hlavní obsah

Proč je pro některé ženy orální sex tabu

Orální sex vzbuzuje u některých žen rozpaky. Možná ho svému partnerovi z určité povinnosti dopřávají, možná se mu vyhýbají jako čert kříži. Pokud se v těchto řádcích poznáváte, pravděpodobně se sama sebe ptáte, proč orální sex nemáte spojený s pozitivními emocemi. S odpovědí vám pomůže sexuální pedagožka Psalm Isadorová.

Foto: Profimedia.cz

Mnohým ženám orální sex není příjemný.

Článek

Představa orálního sexu vás nevzrušuje? Dobrou zprávou je, že rozhodně nejste jediná! Podle Psalm Isadorové má mnoho žen při orálním sexu problém s uvolněním, což následně způsobuje, že celý akt je křečovitý a nervózní.

V první řadě je ale důležité přijít věcem na kloub a zjistit, proč se orálnímu sexu vyhýbáte.

1. Tento typ stimulace nevnímáte jako zajímavý

Občas hledáme problémy tam, kde nejsou. A tak není nic zvláštního na tom, když vám jednoduše spojení jazyku a penisu nic neříká. „Některé ženy preferují manuální stimulaci, jiné nedají dopustit na sexuální styk. Na intimním splynutí je výborné to, že se nemusíte nutit do věcí, které se vám nelíbí nebo vás nevzrušují,“ vysvětluje sexuální pedagožka a dodává, že v sexu neexistují žádné „normy“, které byste musela splňovat.

Pokud vám ale na orálním sexu záleží a chcete ho partnerovi dopřát, vyplatí se, když budete zkoušet různé techniky. Zprvu se zaměřte jenom na oblast okolo penisu, a teprve následně přejděte k partnerově chloubě. V žádném případě na sebe netlačte a nenuťte se do něčeho, co vám není komfortní.

Není to jen o technice! Odbornice radí, jak muži dopřát slastné orální milování

Vztahy a sex

2. Nedostatek intimity

Věděly jste, že orální sex je mnohem intimnějším aktem než penetrační styk? Pokud tedy nejste s partnerem dlouho nebo váš vztah právě prochází krizí, pak je zcela logické, že na orální sex nemáte ani pomyšlení.

„Buďte k sobě a ke svému partnerovi upřímná ohledně toho, co se ve vztahu aktuálně děje. Sexuální život je odrazem vašeho romantického života. Pokud se vám tedy ve vztahu nedaří, jenom stěží to napravíte v ložnici,“ říká Psalm Isadorová pro Mind Body Green.

Pro začátek sama sobě položte otázku, zda nepohodlí a úzkost cítíte pouze při orálním sexu. Následně se zkuste zamyslet nad vaším partnerským soužitím a aktuálním emocionálním rozpoložením. Možná zjistíte, že problém opravdu vychází z nedostatečné intimity mezi vámi a partnerem.

3. Nechcete jenom dávat

Ruku na srdce, také v sexu platí pomyslný výměnný obchod. Pokud jste svému partnerovi neustále dopřávala orální sex a na oplátku jste „nedostala“ nic, pak je logické, že jste v posledních týdnech na orální sex rezignovala.

Ve většině případů navíc nejde o vědomé rozhodnutí, spíše vaše podvědomí automaticky orální sex vytěsní. V tomto ohledu nezbývá nic jiného než si s partnerem otevřeně promluvit a zjistit, proč nechce dopřát orální potěšení také vám.

Nejčastější zranění při sexu

Vztahy a sex

4. Chuť spermatu

Mnoho žen odmítá orální sex také z důvodu toho, že chuť partnerova spermatu není převratná. Pokud žijete s mužem, který kouří, pije ve velké míře alkohol, stravuje se v rychlém občerstvení a dopřává si několik šálků kávy za den, pak je pravděpodobné, že se jeho špatné stravovací návyky promítnou právě na chuti spermatu.

Následně partnerovi nezbývá nic jiného než změnit svůj životní styl a zařadit do jídelníčku potraviny, které naopak chuť spermatu pozvednou. Konkrétně se jedná o sladké ovoce, celer nebo brusinky, které vyrovnávají pH ve spermatu.

5. Malé sebevědomí

Orálnímu sexu se vyhýbají také ženy, které si příliš nevěří. Obávají se totiž, že svého partnera nedokážou plně uspokojit, případně si nejsou jisté svou technikou. V tomto ohledu je důležité říci, že žádný učený z nebe nespadl. Zapomeňte proto na všechny pochybnosti a zažeňte nízké sebevědomí do kouta. Uvidíte, že i v případě orálního sexu platí, že trénink dělá mistra.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám