Hlavní obsah

Je váš partner sexuální sobec? Víme, co ho odhalí

Novinky, ald

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sex je především o vzájemné harmonii, naslouchání a dokonalém splynutí. Toho lze docílit pouze pod podmínkou, že během sexu budete nejen přijímat, ale i dávat. V opačném případě se z vás stává polštářový princ či princezna, což je termín označující sexuálního sobce, který myslí jenom na vlastní potěšení a svůj vlastní orgasmus.

Foto: Profimedia.cz

Sexuální sobec myslí jenom na vlastní potěšení a svůj vlastní orgasmus.

Článek

Zatímco v běžném životě sobce odhalíte během několika minut, v sexuálním světě se z fajn člověka může vyklubat sobec až po několika společně strávených nocích. Není výjimkou, že určitou roli zde může hrát také délka vztahu či skomírající vášeň.

Jak poznáte polštářového prince? Přeskakuje předehru

Předehra je nedílnou součástí sexu, během které navazujete intimní kontakt a sbližujete se s partnerem. Pro mnoho žen jde o stěžejní část, bez které následně nemohou zažít orgasmus.

Obzvláště pánové neberou tento fakt v potaz a předehru přeskakují nebo odbývají několika polibky. Tento přístup rozhodně nevěstí nic dobrého a přinejmenším naznačuje, že žijete s někým, kdo nemyslí na vaše potěšení a žene se za vlastní slastí.

Ignoruje vaše přání

Mluvení o sexuálních fantaziích vede k prohloubení vztahu i zlepšení sexuálního života. Ať už máte jakékoliv postelové přání, nemělo by vám činit problém ho sdílet.

Zároveň by se vám po vyřčení nemělo dostat výsměchu nebo naprostého zatracení. V ideálním případě by měl partner vzít přání v potaz, nebo alespoň racionálně vysvětlit, proč danou věc nechce splnit.

Co ženy v posteli nesnášejí ze všeho nejvíc

Styl

Chlubí se před přáteli

Silácké řeči či rozebírání intimních detailů před přáteli jsou známky toho, že žijete s polštářovým princem, který se chce chlubit bez ohledu na to, zda je vám to příjemné. Zkuste si o tomto povahovém rysu s partnerem promluvit a vysvětlete mu, že není přípustné, aby o vašem soukromí hovořil před známými.

Váš orgasmus = jeho trofej

Co pro partnera znamená váš orgasmus? Jde o třešničku na dortu, kterou vám chce dennodenně dopřávat, nebo váš orgasmus vnímá jako měřítko osobního úspěchu?

Pokud tuto otázku nedokážete zodpovědět, pak si zkuste vzpomenout na to, jak se váš partner cítí, když nemůžete dosáhnout orgasmu. V případě, že má zarputilý výraz a pocuchané ego, pak bohužel máte vedle sebe sobce par excellence.

Sexuální tabu 21. století

Vztahy a sex

Co dělat se sobeckým partnerem?

Zjistila jste, že váš protějšek by s klidem mohl nosit označení „sobec“? Pak rozhodně nepropadejte panice. Existují způsoby, jak problém vyřešit, aniž byste byla nucena vztah ukončit.

1. Identifikujte své potřeby

Popravdě, možná ani váš partner přesně neví, co od něj v posteli vyžadujete. Není od věci zjistit, co doopravdy chcete. Přejete si více doteků? Chcete mít dominantnější roli? Nebo toužíte po zajímavějších polohách? Fantazii se meze nekladou, a tak si v hlavě srovnejte, co si přejete.

2. Sdělte mu je

Vhodné načasování i způsob, jakým partnerovi sdělíte své potřeby, jsou základními kameny úspěchu. Zapomeňte na káravý či povýšený tón, se kterým byste moc daleko nedošla.

Mnohem lepší bude, když použijete věty jako „Opravdu by se mi líbilo…“ nebo „Přála bych si vyzkoušet…“. Zároveň by se tato konverzace neměla zvrhnout ve výčitky, které nikdy nepřinesou nic dobrého.

3. Pozitivní motivace

Pokud uvidíte, že se váš partner v posteli opravdu snaží, pak se ho nebojte pochválit. Možná sice nedělá všechno tak, jak si přejete, ale i malý krůček je třeba ocenit. Následně ho můžete jemně nasměrovat k dalšímu vylepšení vašich společných nocí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám