Hlavní obsah

Deset nejnepříjemnějších otázek týkajících se sexu a intimity

Novinky, das

Mluvit nahlas o svých intimních problémech nezvládne každý. Spousta trápení tak často zůstane nevyslovena. Místo toho, abychom se svěřili lékařům, matce, nejlepší přítelkyni, dusíme to v sobě. Odbornice na vztahy Tracey Coxová pro Daily Mail sestavila deset nejnepříjemnějších otázek týkajících se sexu a intimity a zároveň i odpovědi na ně.

Foto: Profimedia.cz

Tělesný zápach sehrává ve vzájemné přitažlivosti velmi důležitou roli.

Článek

1. Jsem paranoidní, když mám pocit, že má vagina zapáchá, přičemž partner tvrdí něco jiného? 

Pokud je s vámi partner delší dobu, nemá důvod vám o takových věcech lhát. Zvlášť, když sám rád iniciuje orální sex. Pokud se ale naopak orálnímu sexu z nějakého důvodu brání, je důležité se ho otevřeně zeptat, zda je důvodem onen zmiňovaný zápach.

Může totiž jít o kvasinkovou nebo bakteriální infekci, což lékař snadno zjistí a pomocí léčby vás velmi rychle obou problémů zbaví. Jedná-li se o bakteriální zánět, obvykle to poznáte sama tím, že váš výtok bude cítit rybinou. Zdravá vagina voní lehce kysele, nejedná se ale o žádný nepříjemný pach.

Chcete-li předcházet zmiňovaným infekcím, je důležité se pravidelně mýt, nosit bavlněné prádlo a nenosit tak často přiléhavé kalhoty či džíny.

Vhodné je také při mytí používat speciální přípravky pro intimní hygienu a dodržovat pravidla při používání hygienických pomůcek během menstruace.

2. Co se stane, když ve mně zůstane kondom?

Dobrou zprávou je, že se neztratí a zvládnete jej určitě sama vyndat. Stačí jít do dřepu a nataženým prstem projet kolem stěn vaginy. Pokud ho ani přesto nedokážete najít, pak samozřejmě pomůže lékař.

Špatnou zprávou je, že společně s kondomem se ve vás zřejmě ztratilo i sperma. Jde o to, že v daný okamžik přestal kondom plnit roli ochrany před otěhotněním a v takové chvíli je zapotřebí navštívit lékaře a včas si vzít dodatečnou ochranu před otěhotněním, tedy postkoitální antikoncepční pilulku.

Pokud ve vás zůstane kondom déle než 12 hodin, hrozí vznik infekcí, proto rozhodně s vyndáním neotálejte.

3. Mám menstruaci, ale chci se s partnerem milovat. Mám se vyhnout nějakým aktivitám? 

Není důvod se vyhýbat sexu během menstruace, jedná se o naprosto bezpečnou záležitost pro oba milence. Sex navíc může pomoci ulevit od křečí a dalších nepříjemností.

Vždy na to ale druhého upozorněte a nezapomeňte používat ochranu, protože i během menstruace stále existuje možnost otěhotnění a zároveň jste mnohem zranitelnější i vůči pohlavně přenosným chorobám.

Někdy je lepší na začátku milování v sobě ponechat tampon a vyndat jej až bezprostředně před samotným pohlavním stykem. Dbejte samozřejmě i následně o důkladnou hygienu.

4. Je normální mít větry během orgasmu?

Ano, zvlášť máte-li pohlavní styk, kdy muž leží na vás a tlačí vás na břicho. Penis ale také skrz vaginu může vyvíjet tlak na konečník.

Při vyvrcholení se navíc svaly kolem genitálií uvolní, což je další důvod uvolnění nahromaděného plynu. Rozhodně se proto nejedná o žádnou trapnost, ale přirozenost. Sex má být hlučný, zpocený a páchnoucí!

5. Zamilovala jsem se do nového přítele, ale jeho chybou je, že si řádně nemyje penis. Jak mu to říct, abych ho neztrapnila? 

Předpokládám, že jste našla smegnu - neboli produkt žlázek předkožky, který spolu s odumřelými buňkami pokožky, zbytky potu, moči, ejakulátu a bakterií vytváří bělavou hmotu, která se hromadí pod předkožkou a kromě toho, že ji vidíte při stáhnutí předkožky, může i zapáchat.

Děje se tak opravdu při nedostatečné hygieně, kdy muž při mytí penisu zapomíná stáhnout předkožku. Někdy vše může znásobit i používání nesprávného mýdla. Pro muže je mnohem lepší, pokud používají jen čistou vodu anebo speciální přípravky pro intimní hygienu, které nejen nedráždí pokožku, ale také udržují správné pH, což zabraňuje přemnožení některých bakterií.

V každém případě je zapotřebí o tom s mužem mluvit. A pokud se bojíte, jak na to, pak celou záležitost převeďte do vtipu anebo mu navrhněte, že spolu půjdete do sprchy či vany, kde v rámci předehry muži důkladně omyjete penis. Muži to tak bude zajisté velmi příjemné, vzrušující a zároveň si sám zajisté všimne smegny a bude v hygieně příště důkladnější.

6. Přítel po mně chce, abych mu olízla konečník. Pro mě je to něco nepředstavitelného, ale on mi tvrdí, že je to normální. 

Odborně se olizování konečníku říká rimming. Přítel má pravdu, že to není úplně neznámá technika při milování, ale zároveň vás nemůže nutit do ničeho, co vám je nepříjemné.

Pravda je taková, že dokud onu slast nezažijete, druhého těžko pochopíte. V oblasti konečníku je totiž obrovské množství nervových zakončení a intenzita prožitku je tak často mnohem větší než na jiných částech těla. Jedno letmé olíznutí tak může u někoho vyvolat doslova extázi.

Nicméně měla byste také vědět, že zde existuje velké riziko přenosu nejrůznějších nemocí, od žloutenky typu B, syfilis, kapavky, po chlamydie či HPV. Přenašečem ale můžete být i vy samotná, pokud máte například opar apod.

Pokud tedy toužíte být v bezpečí a zároveň tuto slast partnerovi dopřát, pak si pořiďte tzv. dentální hráz. Je to kus jemného latexu, který si vložíte mezi ústa a konečník partnera. Druhou možností je společně zavítat k lékaři, nechat si udělat krevní testy, rozbor moči a výtěry konečníku, abyste oba měli jistotu, že jste zdraví.

7. Není mi příjemný tělesný zápach partnera.

Tělesný zápach sehrává ve vzájemné přitažlivosti velmi důležitou roli. Pokud vám někdo zapáchá, je velká pravděpodobnost, že s ním nezůstanete.

Je tedy důležité, aby danou věc začal řešit. Tělesný zápach je řešitelný. Samozřejmě ve většině případů postačí, že se dotyčný bude častěji sprchovat, převlékat a používat deodoranty. Někdy to ale stačit nebude, v ten okamžik bude důležité zjistit pravou příčinu

Intenzitu zápachu mohou nepříznivě ovlivnit nejrůznější bakterie i konzumace některých potravin, nejčastěji kávy, alkoholu, cibule, česneku, a podle nejnovějších výzkumů dokonce i rajčat. Do kůže totiž snadno přecházejí aromatické silice.

8. Mám ráda orální sex, ale nechci polykat. Existuje nějaká alternativa?

Pokud vám nevadí, že vám muž ejakuluje do úst, pak jen zadržte semeno ve vašich ústech, dokud muž nedokončí své vyvrcholení a pak jej diskrétně vyplivněte někam do kapesníčku či umyvadla.

Některým mužům samozřejmě lichotí, když se jeho spermatu neštítíte a spolknete jej, ale pokud následně ejakulát decentně vyplivnete a nebudete se u toho tvářit pohoršeně, pravděpodobně tím žádného muže neurazíte.

9. Partner odchází do sprchy okamžitě po milování. Mám pak pocit, že chce ze sebe vše ze mě smýt.

Okamžiky po milování jsou stejně důležité jako předehra a mnoho lidí na to zapomíná. Vstávání bezprostředně po sexu může například znamenat, že má partner strach z intimity a udržuje si tak od vás odstup.

Může být ale také posedlý čistotou. Někdy se tak děje i kvůli tomu, že považuje sex za „špinavý”. V každém případě si s ním o tom promluvte, je možné, že tak činí jen ze zvyku.

10. Mám příliš velké stydké pysky 

Velké stydké pysky mohou být různě barevné, tvarované i široké. Každá žena je má tedy jiné a je těžké se shodnout, které jsou ty správně veliké či barevné.

Bohužel mnoho žen se srovnává s těmi, které se živí pornem, ale neuvědomují si, že ty je mají ve většině případů chirurgicky upravené.

Spousta žen má příliš velké stydké pysky, a to buď uvnitř, či zvenku. Pokud se o tom chcete přesvědčit, můžete se podívat na stránku australské organizace bojující za zdraví ženy, jež se věnuje tomuto tématu. Ve fotogalerii zde uvidíte, že každá žena je skutečně originál.

Navíc podle sexuologů mnohdy velké stydké pysky nemusí být na škodu. Jejich výhodou je, že při pohlavním styku zahřívají okolí penisu, což může znásobit vzrušení muže.

Reklama

Související témata:

Související články

Sexuální tabu 21. století

Sex je v 21. století věcí, o které se obecně denně mluví v médiích i na sociálních sítích. Přesto vás možná překvapí, že některé známé věci týkající se...

Výběr článků

Načítám