Hlavní obsah

Jak dosáhnout vyvrcholení při orálním milování

Novinky, ald

Zatímco pro některé páry je orální sex běžnou součástí předehry, jiné ho vnímají jako nadstandardní sexuální aktivitu, které nevěnují příliš pozornosti. Neurovědkyně a sexuální terapeutka Nan Wiseová ale tvrdí, že právě orální sex je jeden ze stavebních kamenů dlouhodobě spokojeného vztahu.

Foto: Profimedia.cz

Pohyby během orálního sexu hrají zásadní roli v tom, zda přijde vyvrcholení.

Článek

Orální sex je kořením vztahu, kterého bychom se neměly vzdát ani ve chvíli, kdy s partnerem žijeme nějaký ten pátek. Podle výzkumu publikovaného v odborném časopise The Journal of Sex Research pravidelný orální sex zvyšuje vášeň a vede k celkové sexuální spokojenosti obou partnerů.

Pokud si tedy už nepamatujete, kdy naposledy jste orální sex a orgasmus při něm zažila, je nejvyšší čas to napravit. Neurovědkyně a certifikovaná sexuální terapeutka Nan Wiseová vám k tomu dá jednoduchý návod.

1. Zjistěte, co se vám líbí

V první řadě je důležité, abyste sama zjistila, co se vašemu tělu líbí. Nebojte se najít chvilku pro sebe a prozkoumejte intimní partie. Možná zjistíte, že váš partner nedělá to, co od orálního sexu očekáváte. Nebo si naopak potvrdíte, že si počíná na jedničku s hvězdičkou.

„Díky tomu, že pochopíte fungování vlastní erotické anatomie, lépe propojíte cesty, které vedou do mozkového centra potěšení,“ říká lékařka Nan Wiseová pro Glamour.

Cervikální orgasmus vyžaduje určitou dovednost

Vztahy a sex

2. Nespěchejte

Mnoho párů dělá tu chybu, že orálnímu sexu nedává čas a dostatek prostoru. Přitom jde o sexuální moment, který by se za žádnou cenu neměl uspěchat. „Poproste svého partnera, aby před zapojením jazyka vyzkoušel i jiné metody. Například manuálně masíroval klitoris nebo vyvíjel tlak na malé stydké pysky. Vy se během této rozkoše dokonale uvolníte a následný orální sex bude intenzivnější,“ radí Wiseová.

Pokuste se tedy orální sex nevnímat jako předehru, nýbrž jako samostatnou sexuální kapitolu, která může být stejně vášnivá jako klasický sex.

3. Nebojte se komunikovat

Líbí se vám orální sex? Dejte to najevo! Cítíte, že to není ono? Promluvte si s partnerem! V oblasti sexu je zpětná vazba nanejvýš důležitá, a rozhodně se nevyplácí, když o svých pocitech mlžíte.

Vašeho partnera jistě potěší, když ho za jeho techniku pochválíte, a stejně tak si on rád vezme k srdci výtky a připomínky. Pokud ale máte nějaké stížnosti, snažte se je podat jemně a bez zbytečných výčitek.

Jak dosáhnout orgasmu? Vyhněte se podpatkům i sedavé práci

Vztahy a sex

4. Pohybujte se

Možná by vás ani nenapadlo, že poloha těla a vaše pohyby během orálního sexu hrají zásadní roli v tom, zda přijde vyvrcholení.

„Příliš velké svalové napětí omezuje průtok krve, což následně ohrožuje orgasmus. Jedna z možností, jak zvýšit šanci na orgasmus, je najít způsob, jak jemně a rytmicky otáčet pánví s pomocí malých pohybů, které nenarušují akci, avšak udržují průtok krve do vašich pohlavních orgánů,“ tvrdí Nan Wiseová.

Zkuste se během orálního sexu jemně pohybovat a najděte polohu, která je vám příjemná. Říkal snad někdo, že během orálního sexu musíte nehybně ležet?

5. Dýchejte

„Vynikající způsob, jak maximalizovat příjemné pocity, je použít představivost. Když se nadechnete, představte si, jak dech a sexuální energie proudí do vašeho těla. Když vydechujete, představte si, že dech a sexuální energie proudí dolů z těla a vedou přes genitálie. Myslím si, že více kyslíku pomáhá,“ radí neurovědkyně a dodává, že během orálního sexu byste měla využít také svou sexuální fantazii.

Není orgasmus jako orgasmus

Vztahy a sex

6. A co Venušiny kuličky?

I když nepatříte mezi fanynky sexuálních pomůcek, Venušiny kuličky si zaslouží vaši pozornost. Při jejich pravidelném používání totiž dochází k posílení svalů pánevního dna, díky čemuž dosáhnete silnějšího vzrušení v oblasti vaginy.

Následný orální orgasmus už na sebe nenechá dlouho čekat. „Pořiďte si své Venušiny kuličky a sama uvidíte, jak skvělou práci odvedou,“ dodává Nan Wiseová.

Venušiny kuličky jako prevence inkontinence po porodu a přechodu

Vztahy a sex

7. Nehoňte se za orgasmem

Je těžké zapomenout, že chcete dosáhnout vyvrcholení. Čím více ale budete tlačit na pilu, tím nižší bude pravděpodobnost, že orgasmus přijde.

„Zaměřte se na pocity, vychutnávejte si orální sex a nechte orgasmus, aby si vás našel sám. I v momentech, kdy se orgasmus zdá být nepolapitelný, můžete zjistit, že vám orální sex přináší příjemné pocity, které si lze užít i bez vyvrcholení,“ uzavírá neurovědkyně.

Reklama

Související články

Pozice z jógy pro lepší sex

Cvičení jógy vás dostane do psychické pohody, skvělé fyzické kondice a také vám může pomoci k mnohem lepším prožitkům při sexu a silnějším orgasmům.

Výběr článků

Načítám