Hlavní obsah

Jak dosáhnout orgasmu? Vyhněte se podpatkům i sedavé práci

Novinky, ald

Kdo by nechtěl zažít dlouhý a vzrušující orgasmus jako z filmu? Bohužel to, co v romantickém snímku vypadá jako lehce dosažitelná záležitost, je v reálném životě náročný úkon, se kterým si leckdy neporadí ani nejzkušenější z nás.

Foto: Profimedia.cz

Osm chyb, kvůli kterým máme problém s vyvrcholením.

Článek

Přitom by dámy bohatě stačilo, kdybychom orgasmu šly naproti. Sexuální terapeutka Kat Van Kirková totiž našla osm chyb, kvůli kterým máme problém s vyvrcholením.

1. Máte sedavou práci

Patříte mezi lidi, kteří tráví většinu pracovního dne před obrazovkou počítače? Bohužel právě dlouhé sezení zkracuje pánevní svaly, což následně může vést k pánevní bolesti a neschopnosti dosáhnout orgasmu.

„Některé ženy si těchto problémů všimnou po pár měsících, jiné symptomy pocítí až po několika letech,” vysvětluje Kat Van Kirková.

V ideálním případě se vyplatí, když si každou půl hodinu či hodinu uděláte krátkou pauzu, během které se protáhnete. V případě, že máte soukromou kancelář, můžete k protahování připojit ještě několik dřepů nebo výpadů, které protáhnou kyčelní svaly.

Cervikální orgasmus vyžaduje určitou dovednost

Vztahy a sex

2. Vyhoďte podpatky

Podpatky mají nejen špatný vliv na páteř, ale také na orgasmus. To potvrzuje gynekoložka Eden Frombergová, která říká, že podpatky deformují pánevní dno, pánev a bederní svaly.

„Je důležité myslet na to, že svaly psoas se spojují se svaly a nervy, které vedou k pánevnímu dnu a ke genitáliím. Pokud jsou bederní svaly dlouhodobě napnuté kvůli nevhodné obuvi, nemohou přenášet vzrušení, které je pro orgasmus nezbytné,” vysvětluje pro Good Housekeeping.

Jinými slovy, pokud můžete, vyměňte podpatky za pohodlnou obuv.

3. Pozor na léky

Na vyvrcholení mají vliv i některé léky. Podle lékařky Van Kirkové jde především o léky na krevní tlak, antikoncepční pilulky nebo antidepresiva. Pokud užíváte léky, podívejte se do příbalového letáku, kde naleznete vedlejší účinky.

Van Kirková dále upozorňuje na antihistaminika, která snižují funkci vzrušení, a sex se tak stává nepohodlným a bolestivým.

Proč se ženy nedokážou při sexu uvolnit

Vztahy a sex

4. A co partner?

Možná jste s partnerem krátce, možná o sexu příliš nemluvíte, a tak neví, jaká pozice vám dělá dobře. Nemá smysl ze svého milého dělat nešiku, bohatě postačí, když o intimitě začnete mluvit nahlas.

„Každé ženské tělo je tvarováno trošku jinak. To, co potěšilo jeho bývalou přítelkyni, nemusí vůbec působit na vás. Proto je důležité, abyste s partnerem komunikovala a řekla mu, po čem v posteli toužíte,” doplňuje Van Kirková.

5. Jste potichu

Nikdo nechce při sexu dělat zbytečné divadýlko, které by evokovalo scénu z porno filmu. Přesto není od věci, když popustíte uzdu svým emocím a připojíte i vzdychání, výkřiky nebo něžná slova.

„Díky tomu bude váš orgasmus delší, hlubší a následně i častější,” tvrdí vztahová koučka Laurel Houseová.

Necítíte se na to? Nevadí, podle Houseové stačí, když budete vnímat pocit kůže na kůži a užijete si tlak, který je mezi vaším a partnerovým tělem.

Jak zintenzivnit prožitky z orálního milování

Vztahy a sex

6. Nemasturbujete

Jednou provždy se musíme smířit s tím, že masturbace má na orgasmus velký vliv. „Schopnost ženy fantazírovat a následně fantazii použít během masturbace vede k tomu, že snáze dosáhne orgasmu,” říká Van Kirková.

A jak často by ženy měly masturbovat? Podle Jenny Blockové, autorky knihy o vyvrcholení, by se ženy měly uspokojovat nejméně třikrát týdně.

7. Nízká hladina oxytocinu

Hormon lásky jde ruku v ruce s orgasmem. Pokud naše tělo po oxytocinu lační, pak je složitější orgasmu dosáhnout. Vědci se shodují, že za jeho poklesem v těle stojí nervozita a stres. Na druhou stranu se ale ukázalo, že hladinu oxytocinu poměrně snadno zvýšíte líbáním nebo držením partnerovy ruky.

Jaký vliv má na naše tělo objímání, masturbace a sex

Vztahy a sex

8. Neodskočila jste si

Milování nelze naplánovat, a tak se občas stane, že sex přijde v momentě, kdy si potřebujeme odskočit na toaletu. „Může být neuvěřitelně těžké dosáhnout orgasmu, když je váš močový měchýř plný,” říká Jenny Blocková.

Podle Van Kirkové je v takový moment nejlepší, když milování přerušíte, vykonáte potřebu a následně se vrátíte tam, kde jste s partnerem skončili.

Reklama

Související témata:

Související články

Sex jako klíč k poklidnému PMS

Tři písmena, jedno období. Premenstruační syndrom (PMS) je strašákem nejen žen, ale i jejich partnerů. Přecitlivělost, rychlé změny nálad i fyzické problémy...

Výběr článků

Načítám